Ambassadörens uppmaning: Finländare bör anmäla resa till Sverige

Bilden av Sverige som ett otryggt land, där terrorattentat hotar, fortsätter att spridas utomlands. Nu har turen kommit till grannlandet Finland, vars ambassadör i Sverige uppmanar finska medborgare att anmäla sin resa till Sverige, ”ifall det händer något”.

Om man, som finsk medborgare, planerar att besöka Sverige, bör man se till att anmäla sig hos utrikesdepartement. Orsaken är risken för terrorattentat och den höjda hotnivå som Säpo meddelade under förra veckan, rapporter Hufvudstadsbladet.

En sådan anmälan innebär att den finska ambassaden vet vilka finska medborgare som befinner sig i Sverige, så man vet vilka man ska kontakta om det händer något, enligt den finska Sverigeambassadören, Maimo Henriksson.

I mitten av augusti gick de brittiska myndigheterna och varnade turister för att besöka Sverige, med anledning av de hot som muslimska ledare riktat mot Sverige i och med koranbränningarna.

Svensklistan

Även hos det svenska utrikesdepartementet (UD) finns det som kallas Svensklistan, där man fyller i vilket land man ska besöka och vilken tid man kommer att vara där, så att ambassaden eller UD vet hur de ska kontakta en i händelse av en krissituation.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter