Äntligen kommer regnet

För en stor del av svenskarna är det skönt med riktig sommarvärme, men den ihållande värmen har orsakat skogsbränder och torka, som slår mot bönderna. Nu kommer till slut regnet, vilket kan bryta den oroande situationen för jordbruket.

Lördagen kommer att bjuda på höga temperaturer, på flera håll uppemot 30 grader. Men under söndagen blir det inte aktuellt att sitta ute och sola, för då kommer till slut regnet in, meddelar SMHI.

Det finns all anledning att vara glad åt regnet. Den senaste tiden har det rapporterats om flera skogsbränder runtom i Sverige och det råder både eldnings- och vattningsförbud på flera ställen, rapporterar Aftonbladet.

Men värst drabbade är bönderna, vars skördar uteblir på grund av det torra vädret och de som håller sig med boskap kan tvingas till nödslakt, vilket Frihetsnytt rapporterat om. Så det regn som kommer är av den anledningen rejält efterlängtat.

Det kommer dock inte vara några ihållande skurar enligt SMHI och det kommer framförallt att vara mellersta och södra Sverige som får det. Men det kommer att vara varierat under den kommande veckan och förhoppningsvis får bönderna det regn som behövs för grödorna.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter