Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

Svensk-amerikanen Armand Duplantis satte ett nytt världsrekord under gårdagen. Det är bara kaos i hjärnan just nu, säger Duplantis efter tävlingen.

Armand Duplantis slog sitt eget världsrekord i stavhopp under gårdagen när han hoppade 6,23 meter på Diamond League-galan i Oregon, USA.

Världsstjärnan snuddade ribban som skakade till men ändå höll sig kvar på plats. När Duplantis föll ner på mattan stod det klart att svensk-amerikanen hade tagit ett nytt världsrekord och ett enormt jubel bröt ut på galan.

– Det är inte så många tankar just nu om jag ska vara ärlig, för mig är det bara kaos i hjärnan. Det är svårt att förklara men det är en jättebra känsla. Nästan hela min familj var här så jag kan inte klaga, säger stjärnan efter tävlingen enligt SVT.

Att slå sitt gamla rekord har inte varit lätt för Armand Duplantis som totalt sett försökt hoppa på den nya höjden på 13 tävlingar. Det är 7:e gången Duplantis slår sitt eget världsrekord (6,17, 6,18, 6,19, 6,20, 6,21, 6,22, 6,23).

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter