Åsa Westerberg om sitt engagemang och rättegången

De framförda åsikterna är personliga och representerar personen, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.
Idag pratar vi med medborgarjournalisten och frisören Åsa Westerberg om hennes kommande rättegång och hur det kom sig att hon blev en känd opinionsbildare.
Detta är ett utdrag ur intervjun.

Åsa berättar att hon reagerade starkt på skillnaden mellan Norrland, som hon kommer ifrån, och när hon flyttade ner till Stockholm. Ibland undrade hon om hon verkligen befann sig i Sverige eller i Mellanöstern.

Vad var det som fick dig att bli aktiv?

– Det var när det organiserade tiggeriet började dyka upp som över en natt. Jag fattade direkt att det var något skumt med det, så jag började filma dem och deras aktiviteter och lade ut det på sociala medier. Bland annat när de hade ”aw” i parken utanför mig, där de festade med sprit och musik. Sen kollade jag upp vilka som stod på de fina Mercedesarna och BMW:arna – och då fick jag uppmärksamhet när jag lade ut det.

Men när du lade ut dessa filmklipp så var det vissa som reagerade emot det.

– Ja det var bland annat ”Inte rasist men..” som påstod att jag hade hittat på det här och att jag hade betalat skådespelare som gjorde detta.

De som går ut och säger sanningar först, du är ju en av dem, de blir extremt hårt ansatta. Sen får de många gånger rätt som exempelvis med covid, men det är väldigt få som får upprättelse.

– Ja vi som går först och plogar vägen får ju all skit på oss och det är aldrig någon som kommer och hjälper en torka av det eller någon som ger en upprättelse.

Sen hände någon på Medborgarplatsen, vad var det?

– Ja det var ju de här ”stackars ensamkommande barnen” som ockuperade Medborgarplatsen dygnet runt. Systemmedia var där och filmade och det var så synd om ”barnen” och vi måste hjälpa dem. Men jag undrade, var är barnen? Så jag for dit och filmade och lade ut det live på Facebook och det sågs av 55 000 personer. Sen blev jag attackerad både av de så kallade afghanerna och olika vänstersupporters som var där.

– Granskning Sverige som var väldigt stora då klippte sen ihop en film av det och inom ett eller två dygn sågs filmen av 1,1 miljoner tittare.

Vem var du innan det här?

– Jag var en extremt framgångsrik frisör med en stor salong. Jag försökte hålla mig anonym men extremvänstern lyckades snoka rätt på vem jag var och vad min salong hette och då förstörde de den. De gick alltså in bara på att förstöra min affärsverksamhet. Efter Aschbergs hatkampanj i Aftonbladet där han falskeligen hängde ut mig som rasist och nazist och Expo-Leman påstod att jag är känd i ”bruna miljöer”, fast han aldrig hade talat med mig. Efter den förtalskampanjen gick det inte att driva verksamheten vidare.

Du ska ju på rättegång på måndag (7 februari) tillsammans med Lennart Matikainen. Det är lite svårt att säga vad det handlar om för då riskerar man att bli anmäld, vilket har hänt andra. Vi kan inte nämna vem ni blivit anmälda av och kanske inte ens riktigt vad det gäller men vi kan tala lite runt det.
Det finns ju ett flertal organisationer som finansieras av makten/samhället, till exempel AfA, Expo och Researchgruppen. Och en organisation jagar folk på nätet som de anser har gjort sig skyldiga till ”hets mot folkgrupp”. Vet du hur många anmälningar som gjorts?
(Efter intervjun fick vi veta att rättegången skjutits upp. Inget nytt datum har meddelats)
Lennart Matikainen och Åsa Westerberg i den nämnda intervjun.
Foto: Skärmavbild YouTube / Lennart Matikainen

– Det senaste jag hörde var att denna organisation anmält 7000 svenskar för hets mot folkgrupp. Jag vet också att polisen utreder varenda en av dessa anmälningar. Men bara i min närhet så vet jag ett tiotal människor som blivit dömda för detta ”brott”. Och många som väntar på rättegångar. En stor del av rättssystemet ägnar sig alltså åt denna typ av så kallade brott. De säger att de letar efter näthat men syftet är att tysta regimkritiker. Det här är det största hotet vi har mot demokratin just nu.

Många organisationer får alltså stöd av staten och en som var vice vd på Expo, Bengtsson, avslöjade i en intervju att en stor del av pengarna kommer från staten och Socialdemokraterna. Kan man säga att sossarna använder sig av skattebetalarnas pengar för att bekämpa sina politiska motståndare?

– Ja det är 100 procent rätt. Det här har pågått länge. Vilhelm Moberg pratade om demokraturen redan på 60-talet. Det har trissats upp över hela världen nu dock eftersom det är en global, kulturmarxistisk agenda i grund och botten. De flesta sponsras av internationella organisationer.

Tycker du att utvecklingen de senaste två åren känns positiv?

– Ja faktiskt och det som är bra är att fler och fler vaknar, även de som mest trodde på systemet. Jag tror att mycket har med covid att göra, folk märkte att det är något som inte stämmer. Jag har varit med på alla marscher och demonstrationer och energin och kärleken där är så positiv. De kommer aldrig kunna tysta oss alla för vi är fler än dem.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter