Barnvåldtäkt ska medföra dödsstraff

Den amerikanska delstaten Floridas guvernör Ron DeSantis vill införa dödsstraff för de som begår våldtäkt mot barn, enligt ett nytt lagförslag.

Guvernör Ron DeSantis undertecknade under måndagen ett kontroversiellt lagförslag som ska straffa grova sexförbrytelser mot barn med döden och som minst med livstids fängelse utan villkorlig frigivning.

– Vi anser att i de värsta av de värsta fallen är det enda lämpliga straffet det yttersta straffet, och därför inför vi detta lagförslag, sade den republikanske guvernören vid en presskonferens i Titusville i Florida.

Detta trots att USA:s högsta domstol genom en prejudicerande dom från 2008 förbjudit delstater att tillämpa dödsstraff för våldtäkt mot barn i de fall där barnet inte dör. Domstolen beslutade i målet Kennedy mot delstaten Louisiana att Louisianas lag om dödsstraff för våldtäkt på barn var författningsstridig enligt klausulen om grymma och onormala straff i det åttonde författningstillägget, rapporterar CNN.

DeSantis själv säger i ett uttalande:

– Det är en viktig, om än liten del av en stor och väldigt djärv agenda som sätter tonen för debatten i landet.

Kommande kandidatur?

Guvernör DeSantis och han team jobbar hårt för att profilera honom ytterligare som en handlingens man inför den presidentkandidatur, som många väntar på att han ska tillkännage i närtid.

Han har redan undertecknat flera, av många efterlängtade, lagförslag. Bland annat ett abortförbud och en åtgärd som gör det möjligt för Floridaborna att bära dolda vapen offentligt samt en översyn av delstatens skadeståndslagar.

Under måndagen signerade han även ett lagförslag som ska införa ytterligare straff för fentanyl- och narkotikarelaterade brott som riktar sig mot barn.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

 1. Hur som helst borde dödsstraffen i USA verkställas inom max 30 dagar efter dom.
  Jo..jag vet att vissa som blivit rentvådda med ny DNA teknik , men jag menar de fall där det finns 100 % bevisning.
  I Sverige har vi en del fall…män som misshandlat kvinnor till döds …..ofta misshandlat flera kvinnor sönder och samman…
  Jag har inget problem med att dessa avrättades.
  Det kan ske med samma typ av medel som man avlivar djur med……
  Nyligen läste vi om Jeanette , en svensk kvinna i 60 årsåldern som haft ett förhållande med en 52 åring. När Jeanette hittades död visade det sig att kvinnan hade massor av gamla skador , otaliga revbensbrott osv.osv…
  Efter överklagande sänktes straffet till 7 år ,då Hovrätten menade att kvinnan kanske inte avlidit i direkt samband med misshandeln…–Helt rubbat.
  52 åringen har en lång historik av att misshandlat alla kvinnor han kommit i kontakt med…två av dom är döda.

  Om det funnits dödsstraff , men man inte hittar någon som kan ge sprutan –så kan undertecknad utbildad undersköterska ställa upp.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter