Black Lives Matter kan bli bankrutt

Den våldsamma, antivita grupperingen Black Lives Matter (BLM) har inte skött sin ekonomi och förtroendet de fått för sina donationer. Nu kan de gå i konkurs efter att flera ledargestalter satt sprätt på pengarna.

Den rasidentitära och våldsamma rörelsen Black Lives Matter gick med ett ekonomiskt underskott på 8,5 miljoner dollar (ungefär 91 miljoner svenska kronor) under 2022. Det innebär att om stiftelsen Black Lives Matter Global Network Foundation (BLMGNF), som tagit flera miljoner dollar i donationer de senaste åren, inte får fason på ekonomin kan de bli bankrutt, rapporterar Newsweek.

Under åren som gått sedan grundandet 2013 har stiftelsen tagit tiotals med miljoner i donationer. Under perioden 1 juli 2020 till 31 juni, i samband med de våldsamma kravallerna som uppstod efter att narkomanen George Floyd avlidit under ett polisingripande, fick man in uppemot 77 miljoner dollar (ungefär 832 miljoner kronor) i donationer.

Pengarna har använts för ett flertal utgifter som sällan haft med rörelsens verksamhet att göra. Dels har en del av medlen investerats i aktier. Dels verkar pengarna ha gått ned i fickorna på flera av företrädarna. Bland annat har styrelsesekreteraren Shalomyah Bowers anklagats för att hantera organisationen som sin privata spargris. Medgrundaren Patrisse Cullors hyrde bland annat in sin brors företag för att hantera säkerheten under juni 2022, vilket denne betalades 1,9 miljoner dollar för.

Soros en viktig finansiär

Liksom flera andra destruktiva och politiskt radikala projekt som attackerar institutioner som jobbar för att säkra ordning i samhället eller värnar traditioner, har Black Lives Matter tagit emot pengar från aktivistmiljarden George Soros Open Society Foundation.

Frihetsnytt har bland annat skrivit om hur detta utgör en del av en strategi att ytterligare destabilisera mångkulturella samhällen, för att minska risken att folk granskar den verkliga makten och istället fokuserar på att slåss med varandra.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. BLM är en förfärlig sammanslutning . På bilden är det massor av vita kvinnor…..som stöttar antivita budskap.
    Kan det vara sexuellt ?? Sexdrömmar om att vara sexslav till en brutal n—r ???
    Det är iaf inte normalt.
    Tänk på att kvinnor skriver brev till våldsamma och brutala fångar ……även de mest fula och motbjudande som Juha Valjakalla..fick massor av brev från kvinnor……kvinnor åker till fängelser för att ligga med fångar …
    Över sådana här möten skulle jag vilja spola iskallt vatten.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter