Bönder stormade mässa i Paris – rev EU-monter

En grupp upprörda bönder stormade en välbesökt lantbruksmässa i Paris under lördagen. Inne på mässan befann sig den franske presidenten Emmanuel Macron, som bönderna högljutt krävde skulle avgå. Man försökte även riva en EU-monter, något som fördömdes av presidenten.  

Under lördagen stormades en lantbruksmässa i Paris av upprörda bönder, som passade på att visa sitt missnöje över EU-regler, höga bränslekostnader och onödig byråkrati. Bönderna valde att storma mässan då president Emmanuel Macron var på plats.

X kan man se hur upprörda bönder försöker välta en EU-monter, och efter tilltaget ska åtminstone en person ha gripits av polis. Inne på mässan buade bönderna och krävde den franske presidentens avgång.

Fördömdes av Macron

Macron själv fördömde böndernas protestaktion och sa att de inblandade personerna ”inte hjälper sina kollegor” genom att vandalisera montrar och sa även att böndernas agerande riskerade att skrämma bort barnfamiljer från mässan.

De flera veckor långa bondeprotesterna tycks dock ha fått presidenten att agera. Om tre veckor kommer Macron möta representanter från de största lantbruksfackföreningarna för att se hur regeringen bäst kan gå bönderna till mötes.

Bondeprotesterna har även nått Sverige, något som Frihetsnytt rapporterade om under dagen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter