Boxningsstjärnan går emot transhysterin

Boxningsstjärnan Ebanie Bridges vill inte se transkvinnor tävla mot riktiga kvinnor i boxningsringen. ”Det är mitt liv som utsätts för fara”

Ebanie Bridges är en professionell kvinnlig boxare från Australien. Hon är nuvarande världsmästare i bantamvikt i internationella boxningsförbundet (IBF).

Transkvinnor är inte kvinnor

Det var på Twitter som Bridges tydligt förde fram sin åsikt. En transkvinna är inte samma sak som en biologisk kvinna oavsett hur mycket någon vill få oss att tro det.

– Jag har inget emot transpersoner alls, var det som gör dig lycklig MEN VERKLIGHETEN ÄR att en naturlig född kvinna och en transkvinna ÄR INTE SAMMA SAK, skriver Bridges.

En transkvinna är en biologisk man som på olika sätt vill vara en kvinna. I vissa fall genomgår personen kirurgiska ingrepp för att efterlikna en kvinna. Men Bridges är av en helt korrekt uppfattning när hon säger att en transkvinna och en biologisk kvinna inte är samma sak.

”Mitt liv i fara”

Hon tycker inte att transkvinnor, det vill säga biologiska män, ska ställa sig i ringen mot biologiska kvinnor. Istället borde de transkvinnor som vill tävla i boxning få en egen division.

– Trans ska inte ”inkluderas” i sporten så ge dem sina egna divisioner. Jag kommer aldrig att gå med på att mansfödda transkvinnor tävlar i kampsporter mot kvinnor, skriver Bridges.

Vid de tillfällen transkvinnor ställt upp och tävlat i sporter mot riktiga kvinnor har det ibland slutat väldigt illa. I ett fall tävlade en transkvinna mot en riktig kvinna i en MMA-match och det slutade med att transkvinnan spräckte skallbenet på den riktiga kvinnan.

Även detta tar Bridges upp och säger att hon inte bryr sig vad folk tycker om hennes åsikt. Hon kommer inte låta sig tystas.

– Och om jag blir hatad för min åsikt idc [jag bryr mig inte] eftersom det är mitt liv som utsätts för fara, avslutar Bridges inlägget.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter