Clinton: Dags att tvångsvaccinera varenda unge i USA

Det är inte bara föräldrarna Clinton som aktivt lobbar för finanselitens agenda. Även dottern Chelsea driver hårt frågan om bland annat vaccinering. Hon säger nu att det är dags att vaccinera varenda ovaccinerat barn, oavsett vad föräldrarna vill.

Chelsea Clinton, dotter och enda barn till politiker- och före detta presidentparet Bill och Hillary Clinton, engagerar sig i vaccinfrågan genom organisationen Clinton Health Access Initiative (CHAI) (sv. Clintons hälsotillgänglighetsinitiativ), där hon innehar posten som vice ordförande, rapporterar The People’s Voice.

Tillsammans med Världshälsoorganisationen (WHO), Unicef och Bill och Melinda Gates Foundation, Vaccinalliansen Gavi, Vaccine Alliance och Immunization Agenda 2030, hoppas hon kunna tvinga fram vaccinationsfria barn genom ett nytt initiativ som kallas ”The Big Catch-up”.

Vaccinationskampanjen som presenterades i förra veckan ska pågå under 18 månader och fokusera på 20 länder i Afrika, Asien och Central- och Sydamerika där flest ovaccinerade barn bor.

Bekymrade över bristande vaccinationsvilja

WHO är ängsliga över den nedgång i vaccinationsgrad som konstaterats i 100 länder sedan den så kallade covidpandemins början, och vill vända denna utveckling med hjälp av dessa övriga, lindrigt sagt, vaccinationsvänligt inställda organisationer.

Man pekar på att det var svårigheterna att resa och den begränsade tillgången till vård och sjukvårdsmateriel som orsakade nedgången i vaccinationsgrad. Men även konflikter, klimatkriser och vaccinationsskepsis, menar WHO att har påverkat.

25 miljoner barn missade minst en vaccination bara under 2021, vilket ledde till ”utbrott av sjukdomar som kan förebyggas, däribland mässling, difteri, polio och gula febern”, påstår WHO bekymrat.

Clinton hetsar för mer vaccin

Chelsea Clinton anser att ökningen av vaccinskepsisen och det växande förkastandet av vacciner är olycklig.

– Ingen ska dö av polio, mässling eller lunginflammation – inte heller i det här landet, där vi också behöver människor som vaccinerar sina barn, sade hon på en konferens i Kalifornien där projektet The Big Catch-up presenterades.

Projektet som inte bara ska lobba för vaccination enligt det fastslagna vaccinationsprogrammet utan även för andra vacciner som inte ingår.

Ett exempel som WHO påtalar nödvändigheten av är vaccination mot humant papillomvirus (HPV) för ungdomar för att förebygga livmoderhalscancer. Lustigt nog rekommenderas även pojkar att ta vaccinet. Åtminstone i Sverige.

De gamla vanliga inblandade

Gates Foundation, Gavi, Unicef, WHO och Rockefeller Foundation (nuvarande Gavi vd:n Seth Berkley var tidigare knuten till både CDC och Rockefeller Foundation), är alla sammankopplade på flera sätt.

Gavi grundades 1999, med hjälp av Gates Foundation som en av medgrundarna och en av de fyra permanenta styrelseledamöterna. Gavi har ett centralt partnerskap med WHO, Unicef och Världsbanken.

Gates Foundation är särskilt aktiv när det gäller malaria och ger bidrag till företag som bedriver forskning med genetiskt modifierade (GM) myggor och är kopplad till forskning som studerar ett potentiellt malariavaccin med hjälp av GM-myggor.

Rockefeller Foundation är också en partner, styrelseledamot och donator till Gavi.

CHAI, som grundades 2002 har samarbetat med Gates Foundation i flera projekt sedan 2011. Fyra sidor i CHAI:s årsrapport för 2021 ägnas uteslutande åt vacciner. Chelsea Clinton har också en lång historia av samarbete med WHO och har varit aktiv i främjandet av vacciner även före covid-19-pandemin, vilket framgår av följande tweet från 2018:

Fakta vaccination USA
Enligt Fortune, som hänvisar till uppgifter från Centers for Disease Control and Prevention (CDC), ansågs mindre än 70 procent av barnen i USA under 2 år vara fullt vaccinerade - dvs att de har fått en fullständig uppsättning vaccinationer mot difteri, stelkramp, kikhosta, polio, mässling och andra sjukdomar.

CDC:s uppgifter visar också att endast 10 procent av barnen mellan 6 månader och 4 år hade fått minst en covid-19-vaccindos den 31 december 2022.
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter