CVE-chef vill ändra ordningslagen

Yttrandefriheten bör begränsas om den kan leda till terrorhot, menar Jonas Trolle, chef för Center mot våldsbejakande extremism (CVE). Men meningarna är delade om det verkligen är rätt väg att gå.

Med anledning av den nyligen utförda koranbränningen, resonerar Jonas Trolle att någonting måste göras för att få stopp på sådant som kan reta upp farliga individer och grupper i samhället.

– Koranbränningarna kan sätta fart på människor som vill utöva våldsbejakande extremism och terror och det är mycket allvarligt, säger han till TT rapporterar Omni.

Det finns i dag inga begränsningar i ordningslagen

Grundlagen tillåter i dag demonstrationer även om det finns ett terrorhot. Det finns inga begränsningar i ordningslagen med hänsyn till rikets säkerhet, som det finns när det gäller grundläggande fri- och rättigheter. Detta vill nu Jonas Trolle ändra på. Ordningslagen bör ändras, menar han.

Många ifrågasätter dock om detta sätt att blidka vissa grupper är den rätta lösningen på problemet. Att begränsa yttrandefriheten kan aldrig vara rätt. Yttrandefriheten är något vi istället ska värna om, och att genom en grundlagsändring göra det möjligt att till exempel förbjuda koranbränningar skulle vara en farlig väg att gå.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

4 KOMMENTARER

 1. Eller kan man för muhammedanerna påpeka att det är ytterst tveksamt om det alls finns Gudar
  I alla fall gör dom inte mycket för sina anhängare.
  På 1970 talet var det mycket i SVT som handlade om att religion var vidskeplighet …Professor Ingemar Hedenius tror jag en hette som ofta framträdde. .
  Men…man vet ju aldrig……hur som helst är ju kristendom , buddism och hinduism mer åt det fredliga hållet.
  Sverige avskaffade ju hädelseparagrafen för ca 50 år sedan på initiativ av vänstern som gärna ville håna Lewi Pethrus och hans Pingstkyrka , Maranata , Jehovas osv…
  Men dom gjorde inget –dom bara tog emot stryk. Vänder andra kinden till så att säga…

  Men nu har det invandrat folk från en främmande religion som är ganska våldsam..och då kryper sveriges regering som strykrädda hundar.
  Uselt !!

  • javisst —men om man försöker säga ngt så självklart är det ”HMF” . Vi lever verkligen i upp & nervända världen.
   Vi har en polis som jagar sitt eget lands befolkning om dom protesterar mot terrorn.
   Det är hjärtskärande grymt och ondskefullt.
   Den polis som borde vara en trygghet för t.e.x 95 åriga Vera angriper istället 95 åringen för att möjligen ha vinkat på fel sätt och skrivit att pride känns underligt ….
   Vilket bottenlöst förräderi av polisen och åklagare.!!! Ett svek där vi mest sårbara inhemska svenskar överges till förmån för våldsamma gangsters och banditer.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter