Därför är det viktigt att känna till grunderna om islam

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten, inte Frihetsnytt. Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.
Koranen poängterar att den troende inte kan välja och vraka utan måste acceptera den i sin helhet. Det inkluderar naturligtvis alla de många verser som har ett politiskt budskap med hat och hot riktat mot ”de otrogna”, som skall underkuvas till att acceptera islam. Koranen 9:29 och många andra verser har just det budskapet och det bekräftas i sharia (O9.0 JIHAD).

Ett viktigt verktyg för att uppnå detta är jihad som i sharia definieras som ”krig mot icke muslimer” och härleds från ett antal verser i Koranen. Jihad i olika former är obligatoriskt för muslimer. En vanlig form av jihad i västerländska länder är det Robert Spencer kallar ”stealh jihad (smygande jihad) vilket innebär att man migrerar till ett land som Sverige, skaffar många barn och börja ställa fler och fler krav på att det nya hemlandet skall anpassa sig till muslimska regler. Man drar sig inte för att använda visst våld för att driva igenom sina krav. Ett typexempel på det senare är ”påskkravallerna” förra året i flera städer.

Man måste känna till att islam enligt Kairodeklarationen inte accepterar grundläggande mänskliga rättigheter som yttrandefrihet och religionsfrihet. Det är vidare så att kvinnans rättigheter enligt sharia är kraftigt kringskurna jämfört med mannens.

Nu råkar det vara så att grunderna för islam finns i Koranen och sunna (traditionen om vad Muhammed sade och gjorde) samt i syntesen av dessa nämligen sharia. Koranen sammanställdes under mitten av 600-talet och de olika lagskolorna gav sina versioner av sharia under 800-talet. Sammantaget säger dessa dokument att islam är en religion/ideologi som strävar efter överhöghet över alla andra. Den är därmed totalitär eftersom den inte tillåter några andra tolkningar än de egna.

Nu kan vän av ordning invända att dessa skrifter är så gamla att de inte längre kan ha någon giltighet idag. Problemet är dock att Ammanbudskapet (2004-2006) slår fast att dessa skrifter gäller än idag och att en sann muslim följer dem.

Eftersom Ammanbudskapet1 antagits i ijma av de främsta inom såväl sunni som shia måste det anses representera mainstream islam. OIC (aktuell i dessa dagar) har som framgår av noten fastställt detta som vägledande. Alla försök att skydda islam genom att försöka tala om ”politisk islam” eller ”islamism” saknar alltså saklig grund.

Det är tydligt att islam är en totalitär ideologi som tydligt motsätter sig grundläggande mänskliga rättigheter och en frihetlig demokrati. Islam bör därför inte ha någon plats i ett modernt västerländskt samhälle.

Mer fakta om islam kan du läsa i min bok Islam under slöjan.

Skribent: Bertil Malmberg


Köp Bertil Malmbergs bok i Frihetsnytt webbutik

  1. https://ammanmessage.com/final-conference-statement/ 8 []
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter