DeSantis: Klimathotet är en vänsterfråga

Ron DeSantis får kritik för att ha sagt att oron över klimathotet är en vänsterfråga. Det räcker att ifrågasätta den ”officiella” bilden av klimathotet för att anses ha en ”katastrofal inställning” enligt etablissemangsmedia.

Floridas guvernör, Ron DeSantis, har gjort sig ett namn i amerikansk politik för att ha vägrat gå med på det etablerade narrativ som etablissemanget förmedlar.

Avvisar politisering av vädret

I en intervju med Fox News förklarar DeSantis att han anser att oron över klimathotet är överdriven och att frågan främst är en vänsterorienterad fråga.

Bland annat tar DeSantis upp hur man försökt att hävda att orkaner som drabbat landet blivit värre på grund av klimatförändringar vilket är något som han inte håller med om.

Trey Gowdy. Foto: Wikipedia/ United States Congress
Trey Gowdy. Foto: Wikipedia/ United States Congress

– Folk försökte säga när vi hade [orkanen] Ian att det berodde på klimatförändringarna, men om man tittar på de första 60 åren från 1900 till 1960 hade vi fler stora orkaner som drabbade Florida än de 60 åren sedan dess, sa DeSantis till sin samtalspartner, den tidigare republikanska kongressledamoten Trey Gowdy.

DeSantis framhåller att han inte tänker spela med i den överdrivna oron över klimathotet och att han inte tänker bidra till en politisering av klimatfrågan. Istället tänker DeSantis se till den neutrala vetenskapen.

– Detta är något som är ett faktum i Sunshine State [Florida]. Jag har alltid förkastat politiseringen av vädret, säger han.

Etablissemanget rasar efter uttalandet

Kritikerna väntade inte med sina attacker mot DeSantis efter hans uttalande. Genast började medierna i USA lyfta fram klimatforskare och andra experter som ”motbevisade” hans uttalande.

Bland annat säger Michael Mann, en klimatforskare vid University of Pennsylvania, att det DeSantis sysslar med är ”klassisk projektion”.

– Det är Ron DeSantis som är engagerad i ”politiseringen av vädret” genom att förneka grundläggande, etablerad vetenskap – intensifieringen av tropiska stormar med mänskligt orsakad uppvärmning av haven, säger Mann.

Det intressanta är att till och med klimatforskarna själva har sagt att det är sant att orkaner inte har blivit betydligt vanligare på grund av klimatförändringar, men att det finns ”bevis” för att uppvärmningen av havet kan orsaka kraftfullare stormar.

DeSantis har tagit strid mot ”Woke”

Istället för att låta HBTQ-lobbyn sexualisera barn, tillåta aborter sent in i graviditeten eller acceptera den etablerade bilden av hur allvarligt klimathotet verkligen är, har DaSantis valt att vara kritisk, tänka själv och ta hänsyn till folkets åsikter.

Detta har lett till att Florida tagit beslut som ligger långt ifrån vad etablissemanget tycker att man ska göra. Bland annat har man förbjudit HBTQ-propaganda i skolor och förbjudit aborter efter sjätte veckan vilket Frihetsnytt rapporterat om.

Klimathotet drar in mycket pengar

Många hävdar att klimathotet är en bluff och att det är skapat av finanseliten för att i huvudsak tjäna pengar men även för att utöka sin makt.

Sverige som exempel har flera skatter skapade för att stävja det påstådda klimathotet, några av dessa är energiskatten, koldioxidskatten, flygskatten och plastpåseskatten.

Bara på koldioxidskatten får svenska staten in 21,9 miljarder kronor varje år enligt Ekonomifakta.

Hotar finanselitens makt

Makthavarna har konsekvent under en lång tid undvikit att lyfta fram alternativa åsikter i klimatdebatten. Frihetsnytt kunde i juni förra året avslöja hur SVT medvetet inte bjudit in så kallade ”klimatskeptiker” till sina program under 10 års tid.

Samma metod har i princip samtliga etablissemangsmedier använt vilket tydligt visar att de inte vill att befolkningen ska få ta del av en alternativ bild i klimatdebatten. Tillvägagångssättet är mycket anmärkningsvärt eftersom dessa ”skeptiska åsikter” representerar en stor andel av svenska befolkningen.

Bedömare anser att detta görs medvetet eftersom finanseliten är rädda för att deras narrativ ska ge vika. Skulle det vara så att klimathotet är en ”bluff” står finanselitens makt hotad vilket gör att de konsekvent undviker all debatt.

Vidare anser många på sociala medier att det är positivt att allt fler svenskar börjar ifrågasätta klimathotet eftersom det öppnar upp för en riktig debatt i frågan där alla åsikter kan komma till tals.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Uländer måste satsa på familjeplanering !!
    Alla länder måste ha pant på plastflaskor.
    Alla länder måste städa upp från plast och annat i sina havsområden.

    Sedan måste vi bort från ideen att alla i uländer också skall ha bil. Nigerias stora stad Lagos är rent kaos.
    I Afrika ,Kina, MENA och Indien är cykel ett lämpligt transportmedel.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter