Disneys senaste dunderflopp kan bli deras värsta

Disney går genom den ena filmkatastrofen efter den andra, där förlustproduktionerna hopar sig. Den senaste förlusten kan bli deras värsta, någonsin.

Indiana Jones and the dial of destiny, den femte och avslutande delen i den hyllade filmserien om arkeologen Indiana Jones, ser ut att bli ett rekord för Disney. Dock av det negativa slaget, eftersom det mycket väl kan bli det politiskt korrekta filmbolagets största fiasko någonsin, rapporterar SlashFilm.

Sedan 2012 har John Carter haft rollen som Disneys mest infekterade sår när det kommer till brakförluster. Filmen drog in 282,7 miljoner dollar (runt två miljarder kronor enligt dåvarande växelkurs), gentemot en produktionskostnad på 263,7 miljoner dollar (runt 1,88 miljarder kronor). Då är inte marknadsföringen och det faktum att biograferna skulle ha sin del av biljettintäkterna medräknade, vilket innebär att John Carter blev en enorm förlustaffär för Disney.

Höga kostnader, låga intäkter

Enligt SlashFilm låg produktionsbudgeten för Indiana Jones and the dial of destiny på 300 miljoner dollar, samt en marknadsföringskostnad på 100 miljoner dollar, vilket innebär att filmen kostat Disney 400 miljoner dollar (runt 4,15 miljarder dollar enligt dagens växelkurs). Enligt Gamereactor bör man räkna med att biograferna tar hälften av intäkterna, vilket innebär att filmen måste dra in 800 miljoner dollar (runt 8,3 miljarder kronor) för att Disney ska kunna börja gå med plus när kostnaderna för produktion, marknadsföring och biografernas andel har dragits.

Men SlashFilm rapporterar att det är tveksamt om filmen ens kommer att dra in 400 miljoner dollar. Då kommer Disney att endast få tillbaka hälften av utgifterna efter att biograferna tagit sitt. Det skulle innebära en ny ekonomisk katastrof för Disney.

”Indiana Jones och den fördömda budgeten”

Usla siffror för politisk korrekthet

Frihetsnytt har återkommande rapporterat om den woke-agenda (radikal politisk korrekthet) som dominerar Disneys nya filmer. De har bland annat blivit ökända för att byta ut vita karaktärer i ursprungliga europeiska sagor mot färgade skådespelare, som Peter Pan, Lilla Sjöjungfrun och Snövit. De valde även att byta ut de sju små dvärgarna i Snövit mot personer av blandad etnisk härkomst, kön och längd, för att istället representera ”magiska väsen”.

De har även släppt en tydligt uttalat antivit propagandafilm, med det uttalade syftet att inpränta kollektiv skuld och skam hos vita.

Men samtidigt verkar det vara just denna agenda som gör att Disney ekonomiskt går kräftgång.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter