Djokovic enkelt vidare till kvartsfinalen

Natten mot måndag (svensk tid) besegrade Novak Djokovic kroaten Borna Gojohar i tre raka set och är därmed klar för kvartsfinalen i US-open. Därmed blir det serbens trettonde kvartsfinal i den anrika tennisturneringen.

Match som bjöd på utklassning

Det var på Arthur Ashe Stadium i New York som världstvåan Novak Djokovic – med 23 Grand slam-titlar – besegrade 105-rankade Borna Gojohar i tre raka set (6-2, 7-5, 6-4) efter knappa 2 ½ timmars spel.

Trots den betydande åldersskillnaden (på 11 år) var resultatet ingen större överraskning då Gojohar bara vunnit en enda Grand-slam match tidigare i karriären. Djokovic tog därför kommandot direkt och behöll det sedan hela vägen in, mycket tack vare bra returnerade servar:

– Nyckeln till den här matchen var att försöka neutralisera hans serve. Jag är glad att jag tog mig genom i raka set, sade Djokovic efter matchen.

Ställs mot hemmahoppet

I kvartsfinalen ställs dock Djokovic mot betydligt tuffare motstånd då nio-seedade amerikanen Taylor Fritz är nästa hinder på vägen mot serbens 24:r Grand slam-titel. En match som han vet kommer bli betydligt tuffare men samtidigt ser fram emot:

Han har spelat en del riktigt bra tennis, speciellt på hemmaplan här i USA, sade Novak Djokovic. Matcherna kommer förstås att bli tuffare från och med nu och jag är redo. Det kommer att bli härligt.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter