Elpriserna rasar och kommer fortsätta göra det

De svenska elpriserna låg under vintern på extremt höga nivåer, men har nu börjat sjunka och gör det kraftigt. Enligt prognoser kommer de låga priserna att hålla i sig ett tag.

De historiskt höga elpriserna som Sverige och övriga Europa drogs med under vintern verkar vara över och nu rasar elpriserna, framförallt i södra Sverige. Enligt en sammanställning som elbolaget God El gjort kommer priserna fortsätta sjunka under hela 2023, rapporterar Dagens Industri.

Detta förklaras med ovanligt välfyllda gaslager och sänkta gaspriser i Europa, vilket Frihetsnytt rapporterat om. Men även den utbyggda europeiska vindkraften och kärnkraften, däribland Europas största reaktor som nyligen öppnade i Finland.

I det sydligaste prisområde 4, beräknas den genomsnittliga elkostnaden för ett villahushåll sjunka med ungefär 18 000 kr per år.

Visserligen flaggar Maria Erdmann, vd för God El, för att elkrisen inte är över i Europa och att det fortfarande finns en risk för prishöjningar.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter