Elsa Widding anmäler två ministrar

Den från Sverigedemokraterna nyligen avhoppade riksdagsledamoten Elsa Widding anmäler utbildningsminister Mats Persson och arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson till konstitutionsutskottet. Ministrarna klarade sig undan från en polisanmälan om förtal.

Bakgrunden till anmälan är ministrarna Persson och Pehrsons, båda Liberaler, uttalanden om att Elsa Widding deltagit på en konferens med ”klimatförnekare” och ”konspirationsteoretiker” och att detta ska ha varit ett olämpligt beteende av en riksdagsledamot. Hon anklagades för faktaförnekelse och för att ”ge stöd till konspirationsteorier om klimat, vaccin och förintelsen”.

Deras anklagelser är ett hot mot demokratin

Mats Persson och Johan Pehrson är nu anmälda. Foto: Wikipedia/Henrik Ishihara/FarbrorAnna

Widding själv menar att ministrarnas uttalanden är ett hot mot demokratin och att detta bland annat har lett till att hon fått motta dödshot, skriver Svenska Dagbladet.

En första tanke var att anmäla Johan Perhson och Mats Persson till polisen för förtal, men Widding valde istället att göra en anmälan till konstitutionsutskottet. Hon vill att KU granskar om de har skadat det politiska/demokratiska systemet, men tror inte att anmälan kommer att leda till något konkret, men vill ändå få saken utredd.

– Att de sänker sig till en extremt låg nivå och bidrar till att försöka tysta människor på det här sättet, genom att karaktärsmörda. Det är ett hot när jag håller på att slänga in handduken för att jag blir mordhotad, berättar Widding.

Vill tysta Widding

Det är som att en liten miniarmé av politiskt korrekta dobermannhundar sitter i en skyttegrav och bara väntar på ett litet tillfälle att hitta något att attackera en politisk motpart för.

I detta fall var det en konferens med ett antal olika forskare som Widding deltog på i Stavanger i Norge, dit hon bland annat åkte för att tala med en advokat från Schweiz som har gjort en djup analys av konsekvenserna av förslagen på utökad makt till WHO.

Men istället fick vänsterextrema tidningen Expo det till att konferensen ska ha avhandlat frågor kring konspirationer och förintelseförnekan. Åtminstone skulle någon annan av deltagarna möjligen ha uttryckt dubier i den frågan i något sammanhang – och det räcker ju gott som signal för ett påhopp på Widding.

Då spelar hennes gedigna kompetens inom energiteknik och klimat inte någon roll alls. Har hon vistats i samma lokal som någon med potentiellt ”fel” åsikter är hon en lika god kålsupare, helt enligt pk-maffians Guilt by association-logik (se fakta nedan).

Så nu är Elsa nästan inte tillräknelig alls, ens i fråga om de områden hon kan på sina fem fingrar och man slipper i bästa fall henne när man ska pådyvla folket mer klimatåtgärder.

Står fast vid sin kritik av Widding

Mats Persson uppger till SvD att han står för sin kritik av Elsa Widding och anser att hon borde avgå.

– Man har ett stort ansvar som riksdagsledamot att inte legitimera konspirationsteorier […] Jag och Liberalerna kommer alltid stå upp för fakta och vetenskap – och markera när folkvalda inte gör det. Jag menar därtill att hon borde avgå från riksdagen eftersom hon lämnat sitt parti, skriver den präktige utbildningsministern.

Guilt by association
Uttrycket "guilty by association" är en juridisk term som används för att beskriva när en person är skyldig till att ha begått ett brott genom att känna någon annan, snarare än genom några hårda och direkta bevis mot dem. 
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter