Epsteinlistan offentliggjord – Ex-presidenten ”föredrar unga flickor”

Spänningen har varit stor inför att namnen i pedofilen och sexbrottslingen Jeffrey Epsteins krets ska offentliggöras. Nu har de blivit offentliga och det är detaljer om flera framträdande personer som offentliggjorts.

Strax före jul rapporterade Frihetsnytt att dokument som skulle avslöja uppemot 177 personer som förekommit i Jeffrey Epsteins krets. Det rör sig om dokument med vittnesmål från offren för Epsteins övergrepp, som skildrat olika möten med personer och uttalanden från Epstein om sina kontakter.

Att finnas med bland dessa innebär inte att man har gjort sig skyldig till något brott. Att ha haft kopplingar till Epstein kan dock vara nog så förödande för en offentlig persons rykte och trovärdighet.

Ex-presidenten ”föredrog unga flickor”

Under onsdagskvällen (amerikansk tid) släpptes de utlovade dokumenten. Inför offentliggörandet har det spekulerats flitigt i media om vilka personer som kommer att nämnas. USA:s förre president Bill Clinton var ett namn som förekommit flitigt i media. I de offentliggjorda dokumenten förekommer Clinton, men det finns inget som direkt knyter honom till ett brott.

Däremot har ett av Epsteins svenska offer, Johanna Sjöberg, vittnat om att Epstein sagt att den tidigare presidenten ”föredrar dem unga”, en referens till flickor.

Även Donald Trump finns omnämnd i dokumenten. Det ska enbart röra sig om ett uttalande från Epstein om att Trump kunde fixa in dem på sitt kasino, samt att ett av Epsteins offer tydliggör att hon aldrig blev tillfrågad om att ha sex med Trump.

Nya namn

Några nya namn finns däremot med. Popstjärnan Michael Jackson, som avled 2009 och flera gånger anklagades (men dömdes aldrig) sexuella övergrepp mot barn, är en av de personer som finns med, rapporterar The Guardian.

Även magikern David Copperfield finns med och ska ha utfört trollkonster på en middag med Epstein. Flera andra namn, som varit kända sedan tidigare, däribland Prins Andrew och Jean-Luc Brunel, finns nu med offentligt i flera av dokumenten.

Även ett stort antal andra kändisar, politiker, makthavare och finanstoppar finns med bland de offentliggjorda namnen.

Frihetsnytt kommer att fortsätta granska avslöjandet och rapportera om det.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter