Erdogan ställer nya krav för att godkänna Sverige i Nato

Under G20-mötet gav Turkiets president Erdogan nya besked om vad han förväntar sig för att godkänna Sverige som medlem i Nato.

På en pressträff som hölls under G20-mötet svarade den turkiske presidenten, Recep Tayyip Erdogan, på olika frågor som rörde Turkiets utrikespolitik. Det var när en journalist ställde frågan om Turkiets planerade köp av F-16-plan från USA, som han kom in på Sverige och Natomedlemskapet. Enligt Erdogan försöker USA koppla samman F-16-köpet med godkännandet av Sverige, vilket han anser är fel.

– Men tyvärr, när vi diskuterar F-16, kopplar våra vänner denna fråga till Sverige. Detta tillvägagångssätt gör oss sorgsna. När vi hör detta har vi bara ett svar, ’Ni talar alltid om er kongress. Jag har också en. Var är min kongress? Det är det turkiska parlamentet, var Erdogans svar till journalisten.

Inget besked förrän Sverige lever upp till sina förpliktelser

Eftersom det turkiska parlamentet inte har röstat om att godkänna Sverige, så kan inte Erdogan ge ett besked. Han sade också att Sverige har förpliktelser att leva upp till. Enligt Hurriyet Daily News handlar det om att Sverige ska visa hur man planerar att bekämpa grupper, som Turkiet anklagar för att vara terrorister.

Enligt Svenska Dagbladet kan detta uppfattas som en förväntan att Sverige ska övertala USA att genomföra försäljningen av F-16-planen.

Han uttryckte även kritik mot koranbränningar och kallade dem ett uttryck för ”hat”. Under G20-mötet antogs även ett ställningstagande från G20-gruppen där skändningar av heliga böcker fördömdes, rapporterar The Economic Times.

– Ingen ska vänta sig att vi kommer att vara tysta och likgiltiga inför sådana handlingar, sade han.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. 😁🤪🤣 Den högmodiga humanitära stormakten får återigen stryk.
    Har har mallgrodorna och mobbarna ingen makt .
    Här kan Niklas Orrenius och expo inte ” granska ” och få folk att förlora sina , jobb , sitt liv…
    Nu får ni tillbaka kan man säga….det är ganska underhållande att se Billström ” tuffa uffe ” och journalisterna vrida och vränga sig ..🤣🤣🤣

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter