EU:s migrationspakt: ”Otroligt svek”

EU:s migrationspakt röstades igenom förra veckan och långt ifrån alla är nöjda med hur det slutade. Tjeckiens före detta premiärminister beskriver pakten som ett ”otroligt svek”.

Frihetsnytt rapporterade förra veckan att EU:s migrationspakt röstades igenom torsdagen den 8 juni. Trots att förslaget fått massiv kritik, däribland av Sverigedemokraterna, så blev den godkänd.

Migrationspakten har ännu inte vunnit laga kraft och det som saknas är att även parlamentet godkänner planerna vilket de tyvärr väntas göra.

Detta innebär migrationspakten

Exakt vad migrationspakten innebär och detaljerna kring den slutgiltiga överenskommelsen är inte presenterat men vad uppgörelsen handlar om i stora drag är klarlagt.

Den nya pakten gör klart att varje medlemsland får ansvar för en viss del av de asylsökande som kommer till EU baserat på landets ekonomi, storlek och hur många man tagit emot historiskt.

Varje enskilt medlemsland kan dock välja att säga nej till att ta emot asylsökande men det är inte gratis. Det land som säger nej måste betala ungefär 250 000 kronor per asylsökande man nekar inträde i landet.

Tjeckiens opposition kräver extrainkallat möte

Tjeckiens oppositionsledare Andrej Babis var en av de som verkligen inte är nöjd med hur migrationspakten utformade sig och kräver nu att parlamentet samlas för ett extrainkallat möte.

Fram tills nyligen var Babis premiärminister i landet och han är mycket kritisk mot att Tjeckiens regering godkände pakten. Han anser att Tjeckien själv ska få bestämma vilka som ska få bo i landet rapporterar Remix News.

– Ett otroligt svek, ett misslyckande av vår regering, som är servil [underdånig] mot Bryssel, sa Babis enligt Remix News.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter