Facket till attack mot Kinberg Batra – efter ny slöseriskandal

Anna Kinberg Batra har ett tufft år framför sig, med avslöjanden och skandaler som avlöser varandra. Nu framkommer det att budgeten för landshövdingens residens Tessinska palatset tredubblats under 2024 – trots hårda sparkrav. Nu får Kinberg Batra kritik av facket som kallar det hela för ”stötande”.

Frihetsnytt har tidigare rapporterat om landshövdingen Anna Kinberg Batra och de misstänka korruptionsskandalerna som väckt avsky hos många de senaste månaderna. Nu kan tidningen Arbetsvärlden avslöja att Tessinska palatset – Kinberg Batras residens – tilldelats en tredubblad budget detta år.

Arbetsvärlden skriver även att budgeten för representation i Tessinska palatset övertrasserat med nära en miljon kronor under föregående år. Budgeten för år 2023 låg på 300 000 kronor, men kostnaden blev istället 1,2 miljoner. Detta år sattes dock budgeten så att den matchar de utgifter man hade år 2023.

Facket: ”Skamligt”

Uppgifterna får facket att se rött, och till Arbetsvärlden säger Saco-S ordförande Susann Sass Jonsson att slöseriet är ”stötande”:

– Vi har fått sparkrav på ett antal miljoner. Det har gjorts stora kartläggningar för att se hur mycket vi kan spara in och korrigeringar i budget för att klara utgifterna. Då blir det väldigt stötande att se de prioriteringar som landshövdingen för sin verksamhet. Det är stötande och omdömeslöst.

Enligt facket har de hårda sparkraven gjort att ”färre personer måste göra mer” på Länsstyrelsen, och personalen har själva fått bekosta fika när utomstående personer bjudits in till möten.

Kinberg Batra har själv inte velat kommentera slöseriet, utan avböjde en intervju med Arbetsvärlden.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Den politiska adeln har ersatt den gamla adeln .

    Det är samma slöseri och överdåd.

    Jag är besviken och inte minst förvånad över att folk inte proteströstat i större omfattning .

    När NyD dök upp trodde jag att det partiet skulle rusa upp i 20 % direkt…men stannade på 6,7 %.

    Att inte SD ligger högre förvånar mig också. Vi som är insatta är inte så väldigt imponerade av att SD hela tiden utesluter bra krafter –men det är nog inget väljarna känner till.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter