Finanstopp liknar AI vid kärnvapen

Warren Buffett kan man tycka olika saker om. Ingen kan dock frånkänna honom skarp förståelse även av svåra och komplexa frågor, för det är den förståelsen som har gett honom hans investeringsframgångar. Nu tar han till orda om artificiell intelligens (AI) på sitt eget bolags årsstämma, och uttrycker viss oro.

Warren Buffett är som person normalt lågmäld och fundersam. Som investerare bör han vara den främste av alla genom tiderna, med sitt Berkshire Hathaway som ökat i värde på ett mest av allt osannolikt sätt sedan starten genom lugn och långsiktig placeringspolitik.

Många förknippar honom med rovkapitalism som är likgiltig för alla konsekvenser av marknadens händelser. Andra ser honom som en person med lite frihetspatos, som jämnar ut villkoren och låter även småsparare vara med på värdeökningar på sparinstrument, som är nödvändiga i en marknadsekonomiskt präglad värld där alla måste spara för att kunna leva på sina pensioner.

AI togs upp på årsstämman

På Berkshire Hathaways årsstämma nyligen tog Warren Buffett till orda om AI och citerade Einstein om atombomben: ”den ändrar allt i världen, utom människors sätt att tänka”, något som han menade var analogt med AI. Det meddelar Fox Business.

Han hade blivit visad vad AI kan utföra av Bill Gates, ökänd bland Frihetsnytts läsare för sin vaccin- och klimataktivism (som han själv inte lever efter). Buffett imponerades över möjligheterna men oroades över att inte veta vart utvecklingen kan leda.

Charlie Munger, Warren Buffetts parhäst och ofta underskattad i sin roll som partner i Berkshire Hathaway, hade sin syn på saken: ”Jag tycker gammal hederlig intelligens fungerar ganska bra”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter