Före detta statsminister belönas med toppjobb av WEF

Finlands förra statsminister Sanna Marin belönas med ett prestigejobb på en av finanselitens organisationer. Det hör inte till ovanligheten att de som jobbat för finanseliten belönas efter avslutad tjänstgöring.

Sanna Marin avgick som Finlands statsminister i juni efter att hennes parti, Socialdemokraterna, inte lyckats samla tillräckligt många mandat i riksdagsvalet.

Nu begär hon avsked från den finländska riksdagen efter att ha fått ett nytt attraktivt jobb. Sanna Marin har nämligen fått nytt jobb som specialrådgivare vid Tony Blair-institutet.

Tony Blair-institutet koppling till WEF

Tony Blair-institutet har sin bas i London men har verksamhet i 30 länder och agerar rådgivare åt regeringar och i politiska frågor. Institutet jobbar bland annat intensivt med frågor som klimathotet, covid-19 och upprättandet av vaccinpass.

Institutet beskrivs som en organisation som jobbar för global förändring och har starka kopplingar till World Economic Forum (WEF) som är deras officiella samarbetspartner.

Sanna Marin en del av WEF

Sanna Marin. Foto: Wikipedia/ Foundations World Economic Forum
Sanna Marin på WEF:s möte i januari 2023. Foto: Wikipedia/ Foundations World Economic Forum

Sanna Marin har en bakgrund inom Young Global Leaders och är en flitig besökare av WEF:s möten.

Detta är något hon tog med sig i sin roll som Finlands statsminister när hon aktivt fört fram deras agenda. Hon har framför allt jobbat med frågor som jämställdhet, grön energi, vaccinering och andra ämnen som WEF har högt upp på sin agenda.

I sitt jobb som statsminister var hon trogen WEF och inte sitt eget folk vilket ledde till ett missnöje som sedermera ledde till att hon inte fick förnyat förtroende som statsminister. Som tack för sin trogna tjänst till WEF belönas hon nu med ett välbetalt prestigejobb på en annan WEF-anknuten organisation.

Det hör inte till ovanligheten att politiker som sprungit finanselitens ärenden belönas med lukrativa poster inom den privata sektorn efter avslutad tjänst.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

  1. Det är fruktansvärt tydligt hur den politiska adeln håller ihop.
    Det behövs en revolution !!!

    Må 100 000 rasande svenskar storma ” Bastiljen ” och giljoutinera den politiska och ekonomiska adeln .

    Friheten Leve !!! Som i den sång Sven-Olov Lindholm skrev . ( google) texten känns väldigt aktuell.

  2. Hon följer samma mönster som Reinfeldt, Löfven med flera. Snabbt lämna politiken när man förlorat och därefter ett toppjobb via WEF. Samtliga de här figurerna är direkta landsförrädare. Värdelösa psykopater/narcissister utan minsta hänsyn till de var satta att tjäna. SVIN!

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter