Förvirrat fjärde åtal riktas mot Trump

Ytterligare ett åtal riktas mot USA:s tidigare president Donald Trump, mitt under den pågående valkampanjen. Dessutom riktas anklagelser mot flera av hans närmaste medarbetare.

Under måndagen kom ännu ett åtal mot USA:s tidigare president, Donald Trump, som denna gång rör anklagelser om att han ska ha försökt manipulera valresultatet 2020 i delstaten Georgia, samt försökt att omkullkasta valresultatet. Sammanlagt rör det sig om 10 åtalspunkter rapporterar Fox News.

Utöver Trump är det även 18 av hans närmaste medarbetare som åtalas för inblandning i de utpekade brotten, däribland North Carolina-politikern Mark Meadows och advokaten Rudy Giuliani. En av anklagelserna är att utpressning ska ha utövats mot valarbetare, samt att Trump ska ha uppmanat Georgias valansvarige att ”hitta de 11 780 röster” som behövdes för att besegra Biden.

Delstaten Georgias distriktsåklagare, Fani Willis, har gett Trump och de medåtalade till den 25 augusti att överlämna sig till rättsväsendet, rapporterar Fox News. Om det rör sig om ett gripande framkommer dock inte.

När nyheten om åtalet släpptes under måndagen skapade det först förvirring, eftersom distriktsåklagarkontoret lagt upp dokumenten och därefter tagit ned dem igen, för att därefter publicera dem på nytt.

”Hela världen skrattar åt USA

Trump verkar inte förvånad över åtalet och säger att det sker under en ”mörk period i USA” och lovar att han ska ”fixa det” genom att vinna presidentvalet 2024.

Nitton personer åtalades, och hela världen skrattar åt USA när de ser vilken korrupt och hemsk plats det har visat sig vara under ledning av Crooked Joe Biden, berättade Trump i en intervju med Fox News.

Splittrar USA

De många åtal som på kort tid har riktats mot Trump, samtidigt som han bedriver valkampanjen för att bli vald till president i valet 2024, har splittrat USA. Flera av hans motståndare jublar, men många, både anhängare till Trump och neutrala personer, ser detta som ett försök från president Joe Bidens kabinett att göra sig av med sin främsta konkurrent om presidentposten.

En av dessa är Kevin McCarthy, det amerikanska representanthusets talman, som på X (tidigare Twitter) anklagar Biden för att använda myndigheterna som ett vapen mot en politisk motståndare, i syfte att påverka utgången av valet. Det är även flera som riktar kritik mot att det tagit så lång tid för rättsväsendet att inleda målen, flera år efter att de utpekade brotten ska ha begåtts.

Frihetsnytt har tidigare rapporterat om anklagelser att åtalen enbart syftar till att på olika sabotera Trumps möjligheter i valet, bland annat genom att hålla rättegången i ett av målen mitt under primärvalen, samt att dränera hans kampanjkassa på pengar till juridiska omkostnader.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter