Datum för Trump-rättegång kommer påverka valet

Det har inte varit någon hemlighet att ansträngningarna med att åtala Donald Trump syftar till att hindra honom från att vinna presidentvalet. Nu framkommer det att den planerade rättegången kommer hållas under en viktig del av valrörelsen.

Rättegången mot USA:s förre president Donald Trump kommer att inledas den 25 mars 2024, vilket sker precis under de viktiga primärvalen inför presidentvalet, rapporterar Associated Press (AP). Primärvalen anordnas av Republikanerna och avgör vem som kommer att kandidera till presidentposten för partiet under hösten. Dessa kommer pågå från februari till maj 2024.

”Det kallas valpåverkan”

Det var under tisdagen som datumet meddelades av rätten. Trump, som deltog via videolänk, avhöll sig från att kommentera beskedet just då, men visade tydlig irritation när datumet för rättegången meddelades. Senare kommenterade han beskedet på sin sociala media, Truth Social.

Jag har precis haft en förhandling i New York Countys högsta domstol där jag tror att mina, av grundlagsändringens första tillägg skyddade, rättigheter, ”Yttrandefrihet”, har kränkts, och de påtvingade oss ett rättegångsdatum den 25 mars, precis i mitten av primärvalssäsongen. Väldigt orättvist, men det var precis vad Radikala Vänsterdemokraterna ville. Det kallas VALPÅVERKAN, och inget liknande har någonsin hänt i vårt land tidigare!!!

Återkommande försök att sabotera valsatsning

Det som framförallt påverkar Trumps möjligheter i valrörelsen är att han, den 8 maj, belagts med restriktioner att dela med sig av bevis till tredje part, vilket omfattar både nyheter och social media, rapporterar Reuters. Eftersom uttalanden om etablissemangets återkommande ansträngningar att få honom fälld i domstol är en viktig del i hans kamp mot maktmissbruket, kommer det att begränsa hans yttrandefrihet under valrörelsen.

Om han bryter mot restriktionerna kan han åtalas för domstolstrots.

Det är inte första gången som tydliga ansträngningar görs att försöka hindra Trumps kandidatur. Tidigare försökte etablissemanget fälla honom för inblandning i händelserna den 6 januari 2021, då hans anhängare tog sig in i kongressbyggnaden på Capitol hill i Washington DC. Kommittén som utredde honom ville bland annat hindra honom från att ställa upp i presidentvalet, men fick dra tillbaka stämningen eftersom inga pålitliga bevis kunde presenteras, vilket Frihetsnytt rapporterat om.

Enligt undersökningar som gjorts anser en stor andel av amerikanerna att det pågående åtalet mot Trump, som gäller anklagelser om skattebrott, är politiskt motiverat.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter