Frihetsnytt avslöjar biståndsbedrägeri i Irak

Uppdatering 16:30: Film med kommentarer finns nu publicerad
Nu avslöjar Frihetsnytt att de miljarder kronor som betalats ut i bistånd till Irak egentligen inte borde ha betalats ut och att det handlar om att mjölka staten på svenska skattebetalares pengar. Syftet har varit att ge höga chefer inom biståndsorganisationerna miljonlöner och underhålla dessa i syfte att tjäna pengar på lidande och elände.

Nu avslöjas det att för ungefär tio år sedan beslutade den dåvarande alliansregeringen att det svenska biståndet till Irak skulle upphöra. Detta säger Hanna Hellquist, som var tidigare statssekreterare åt den dåvarande biståndsministern, i ett sensationellt uttalande på Facebook.

Två centrala argument som framfördes och låg till grund för regeringens beslut var, enligt Hellquist:

 1. Att Irak var ett relativt rikt medelinkomstland med höga tillväxtprognoser, primärt baserat på oljeintäkter
 2. Att irakiska företrädare själva tydligt uttalat att man inte behövde pengar

Biståndet fortsatte ändå

2014 förlorade Alliansregeringen makten till en socialdemokratiskt styrd regering, under Stefan Löfven, och beslutet om att biståndet till Irak skulle upphöra verkar ha ignorerats. Istället har närmare 2,98 miljarder kronor betalats ut under dessa år, trots att irakierna tydligt uttalat att pengarna inte behövs, vilket förvånar Hellquist.

Frågan, som lyser igenom i både hennes inlägg och kommentarerna, är: vad har dessa pengar egentligen använts till?

”Bedrägeriverksamhet”

Under lördagen skrev opinionsbildaren Tobbe Larsson artikeln ”Verklighetsfrånvända politiker som måste bort”, där han riktar hård kritik mot den före detta socialdemokratiska riksdagsledamoten Veronica Palms uttalande om att biståndet till Irak ska höjas. Där tar han upp vad det egentliga huvudsyftet med biståndet är.

Framförallt handlar det, enligt Larsson, om att skapa välavlönade jobb. Frihetsnytt har tidigare uppmärksammat att den svenska Ukrainachefen för FN-organet UNHCR, Karolina Lindholm Billing, får 350 000 kronor i månadslön (vilket är nästan dubbelt så mycket som statsminister Ulf Kristerssons 184 000 kronor). Samtidigt går bara 0,003 procent till lokala hjälporganisationer och vad pengarna används till vägrar UNHCR att redovisa.

Enorma löner för organisationernas högsta chefer går som en röd tråd genom biståndsorganisationerna, både privat och statligt finansierade. Dessutom avslöjade Nyheter Idag 2019 att den tidigare irakiske försvarsministern Najah al-Shammari var svensk medborgare och hade tagit emot flera svenska bidrag, trots att han levde och arbetade i Irak.

Samtidigt som dessa skattemiljarder pumpas ut där de egentligen inte behövs, lever en stor del av de svenska pensionärerna i fattigdom.

Fattigdomen ökar kraftigt i Sverige. Ideella Blågula Korset ser en oroväckande ökning. Foto: Blågula Korset
Fattigdomen ökar kraftigt i Sverige. Ideella Blågula Korset ser en oroväckande ökning. Foto: Blågula Korset

”Pengarna hade kunnat hjälpa våra pensionärer”

Frihetsnytt har talat med Tobbe Larsson för att följa upp den tidigare artikeln och komplettera med de uppgifter som nu avslöjas.

Vad säger du om detta uttalande ?

Det här visar ju tydligt att allt det här bara är ett stort bedrägeri. Irakierna varken vill ha eller behöver pengarna, och ändå betalar man ut dessa enorma summor. Samtidigt har vi grupper i Sverige, som har det oerhört svårt och tufft. Det visar hur långt politikerna befinner sig från folket. De borde ställas till svars för detta och förlora sina arbeten. Det här är inget annat än att ge sig på de svaga i samhället.

När du sätter ihop Veronica Palms uttalande med detta avslöjande, hur tänker du då?

Det är naturligtvis helt fruktansvärt! Det visar ju att vi har en massa proffspolitiker, som sitter och slänger ut skattebetalarnas pengar till projekt som egentligen inte leder någon vart. Framförallt hjälper det inte de svaga människor, som pengarna påstås gå till. Det här är bara till för att göda människor med redan höga löner, samt att svenskarna ska underhålla ett gigantiskt biståndssystem, som egentligen förlorat sitt syfte för länge sedan.

Varför tror du man fortsätter att bidra med alla dessa miljoner?

Det är för att det är så många som är beroende av inkomsten det generar. Det handlar inte om att hjälpa svaga och fattiga i första hand, utan det handlar i stor del om att ge pengar och pumpa staten på skattemiljoner, för att man byggt upp en biståndsindustri.

Vilka ligger bakom detta, tror du?

Det är högt uppsatta politiker som ligger bakom det här. Inte bara inom socialdemokratin, utan även inom de andra partierna också. Det här är en födkrok för många människor, ingenting annat.

Vad skulle vi ha gjort med dessa pengar?

Vi skulle ha naturligtvis ha kunnat använda 2,9 miljarder kronor till våra svenska pensionärer, som har det oerhört svårt idag. Eller till en bättre skola, bättre sjukvård. Det saknas så mycket pengar idag i Sverige. Att slänga ut så mycket pengar på det här sättet, det är ett hån mot det svenska folket! Den enda anledningen att de kan klara av detta är för att folk inte vet om det.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

 1. Ja..Viktor och Tobbe …tack för en informativ artikel.
  Men …man blir ju rasande på de ansvariga. Det kokar och ryker ur öronen. !!!
  Dessa förbannade politiska fähundar och avskum. —som plundrar de gamla och sjuka.
  Alf Svensson dillade på sin tid…men att vara kristen är inget ursäkt för att förskingra skattepengar och ge till allsköns afrikanska hövdingar .
  Alf och alla hans gelikar skall förhoppningsvis kunna ställas till ansvar . (Trolöshet mot huvudman , landsförräderi , brott mot folkrätten , förskingring av allmänna medel , framkallande av fara för annan , medhjälp till mord på svenskar , osv)

  Förhoppningsvis kan en hel del få samma öde som Vidkun Q.

  (S) borde kunna tvingas till t.e.x 5 -7 års karantän med tanke på all deras brottslighet —under tiden får (S) inte bedriva någon som helst verksamhet .
  Tjuvahålan på Sveav. 68 i Sth skall förstatligas och byggas om till bostäder för hemlösa.


  ABF huset på Sveavägen kan lämpligen föras över till FrihetsNytt som kan driva stället vidare på ett sunt och neutralt sätt.


  Neutralitetsprincipen innebär också att organiserade sossar måste lämna alla uppdrag inom LO , Kooperativa , HSB , Fonus , Hyresgästföreningen , Swedbank , Folksam , samtliga myndigheter och verk m.fl. och ersättas med neutrala personer som kanske kan hittas på detta forum.

 2. Man tar sig för pannan. Anno 2023 fortgår detta fasansfulla slöseri, medan vi har så enormt stora hål att stoppa skattepengarna i. Vore jag minister i en regering, som tillåter detta, så skulle jag fanimej sluta omedelbart. Hur är det möjligt att detta får fortgå? FY FAN!

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter