Fristad för vita sydafrikaner etableras

Retoriken mot de vita i Sydafrika blir allt hårdare från svarta extremister och våldet som riktas mot dem fortsätter. Men det finns ett stöd för dem utanför Sydafrika, utöver landsmannen Elon Musk, och nu ska en by etableras i Ryssland, dit dessa kan flytta.

Ett samhälle för tusentals boer, det vill säga vita sydafrikaner, håller på att etableras i Tver-regionen i västra Ryssland, ett projekt som leds av organisationen African International Congress. Det ska röra sig om 30 bosättningar för uppemot 3 000 familjer, rapporter Russia Today (RT). Projektet lanserades förra veckan när en hörnsten avtäcktes på den planerade platsen för bosättningen.

Utöver lokala politiker och representanter för AIC, var även afrikanska diplomater på plats vid avtäckandet. AIC:s ryske representant, Konstantin Klimenko, som även leder Eurasian International University (EIU) i Armenien, ser stora möjligheter med projektet.

Dessa är boer, bönder av europeiskt ursprung, vars förfäder bosatte sig i Afrika för många år sedan. Många av dem konverterar nu till ortodox [kristendom] och flyttar till Ryssland, lockade av vårt moraliska och andliga sätt att leva, med traditionella familjevärderingar.

Om det blir framgångsrikt är tanken att fler liknande bosättningar ska etableras på andra håll runtom i Ryssland.

Tillflyktsort från folkmord

Det framkommer inte i RT:s rapportering om projektet, men detta sker samtidigt som retoriken mot de vita i Sydafrika blir allt hårdare. Frihetsnytt kunde tidigare rapportera om hur den uttalat antivite politikern Julius Malema lett sina anhängare i en allsång om att skjuta boer.

Trots att detta skedde samtidigt som flera vita farmare mördades i Sydafrika, valde etablissemangsmedia att försöka bortförklara innebörden av sången, med att innehållet bara var ”symboliskt”. Men den inställningen fick inte stå oemotsagd.

Ägaren av X (tidigare Twitter), Elon Musk, som själv är vit sydafrikan och världens rikaste man, riktade hård kritik mot detta och uppmanade till bojkott mot de medier som försökte bortförklara innebörden av sången.

Den som vill veta mer om de vita sydafrikanerna kan läsa Paul Krugers bok om boerna, deras historia och vad som lett till dagens situation. Boken finns att köpa i Frihetsnytts webbutik.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter