Gaza: matkö besköts – hundratals döda

Kriget på Gazaremsan har upplevt sin blodigaste dag på länge, när israeliska soldater öppnade eld mot en matkö.

Ett stort antal palestinier hade samlats i staden Gaza (norra Gazaremsan) för att ta emot mat och vatten. Exakt vad som hände är inte klarlagt, men 112 palestinier dödades och över 280 skadades och det var den israeliska militären som öppnade eld, rapporterar Al Jazeera.

Den israeliska militären lägger skulden på palestinierna och hävdar att de ska ha attackerat de israeliska militärerna. Militären påstår att de sköt ”ungefär 10” och att resten av dödsoffren kommer från det tumult som uppstod.

Vad säger omvärlden?

Omvärlden har chockats av massakern och fördömanden har strömmat in från hela världen. FN:s säkerhetsråd har även sammankallat till möte (bakom stängda dörrar) under torsdagskvällen.

Den 26 januari meddelade den internationella brottmålsdomstolen i Haag att den israeliska militären måste vidta åtgärder för att undvika att folkmord begås. Om torsdagens händelser kommer att ses som ett brott mot detta beslut återstår att se.

Enligt uppgifter från de palestinska myndigheterna det totala antalet dödsoffer på Gazaremsan ha passerat 30 000.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter