Det blir ytterligare fem år som Erdogan kommer vara president i Turkiet. Vad innebär det egentligen? Hur mycket kommer man att överge det sekulära samhället till förmån för ett muslimsk-religiöst? Hur kommer man att förhålla sig till kriget i Ukraina? Framförallt, hur kommer det att påverka Sveriges Natoansökan? Arne Weinz kommenterar vad han tror att detta kommer innebära.
Söndagen den 28 maj hölls den andra omgången i det turkiska presidentvalet, då varken president Recep Tayyip Erdogan eller utmanaren Kemal Kilicdaroglu lyckades få egen majoritet i den första omgången. I den andra omgången lyckades Erdogan ta hem segern och kommer därför fortsätta att styra Turkiet i ytterligare fem år.
Under de 20 år som Erdogan redan har styrt Turkiet har han rört landet bort från att vara ett sekulärt samhälle till ett där islam har fått en betydligt större roll. Samtidigt har han även lyckats balansera Turkiet mellan Väst och Ryssland, trots att Turkiet är medlem i krigsalliansen Nato. Att han vägrat ta ställning i kriget mellan Ryssland och Ukraina har lett till spekulationer om att Turkiet är på väg att närma sig Ryssland.
Dessutom är det han som har makten över de svenska politikernas dröm att få med Sverige i Nato, något som han har utnyttjat för att få igenom olika krav som gynnar turkiska intressen. Hur kommer det att bli nu när valet är över? Kommer han att godkänna Sverige?
Detta kommenterar och besvarar författaren och entreprenören Arne Weinz i dagens nyhetssamtal.
Se hela intervjun ovan!