Hatade premiärministern tänker inte avgå

Trots en växande ilska mot de godtyckliga frihetsinskränkningarna och kritik mot en slösaktig ekonomisk politik, har inte Kanadas premiärminister några planer på att avgå.

Det har spekulerats i om Kanadas impopuläre premiärminister, Justin Trudeau, ska avgå på grund av de usla opinionssiffrorna. Skulle det vara val idag skulle den vänsterliberala regeringen förlora makten till den konservativa oppositionen. Men han kommer inte att avgå, åtminstone inte före parlamentsvalet 2025, rapporterar Reuters.

– Det finns mycket viktigt arbete att göra… Jag är fortfarande entusiastisk och obeveklig när det kommer till det arbetet, sade premiärministern till reportrar i Ontario, Kanada, enligt Reuters.

Bland det ”viktiga” arbete som Trudeau tidigare bedrivit, hör till de massiva inskränkningar av fri- och rättigheter under pandemin, bland annat mot de som deltog i proteströrelsen Freedom Convoy, där flera deltagare fick sina bankkonton frusna.

Samtidigt riktar de konservativa kritik mot Trudeaus ekonomiska politik, som de anklagar för att utgöras av ”vårdslösa” statliga utgifter, samtidigt som boendekostnaderna fortsätter att öka.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. Trudeau är en produkt av WEF:s avdelning ”Young Global Leaders” (där även Sanna Marin med flera ingått). En ”förening” som efter de har skadat sitt land (enligt WEF-mönster) får väldigt fina och ekonomiskt givande poster av organisationen.
    Målet för WEF (globalisterna) är att ta över världsherraväldet! Storhetsvansinne!!!
    Dessvärre har vi ett antal svenska aspiranter som årligen besöker Davos (Reinfeldt, Löfven, Lööf ex vis). Ser vi ett mönster?
    7-klöverskt kanske?

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter