Hillary Clintons läckta e-post: Nato dödade Khadaffi

Nato dödade Muammar Khadaffi för att stoppa bildandet av Afrikas förenta stater, enligt läckta e-postmeddelanden från Hillary Clinton.

I slutet av december 2015 släpptes cirka 3 000 e-postmeddelanden från Hillary Clintons privata e-postserver. Nära en tredjedel av dem var från hennes nära medarbetare Sidney Blumenthal. I ett av dessa mejl, daterat den 2 april 2011 kunde man läsa:

”Kaddafis regering har 143 ton guld och en liknande mängd silver. Detta guld ackumulerades före det nuvarande upproret och var tänkt att användas för att upprätta en panafrikansk valuta baserad på den libyska gulddinaren.
Denna plan var utformad för att ge de fransktalande afrikanska länderna ett alternativ till den franska francen.”

I en källkommentar, till det ursprungliga avklassificerade e-postmeddelandet stod:

”Enligt insatta personer värderas denna mängd guld och silver till mer än 7 miljarder dollar. Franska underrättelseofficerare upptäckte denna plan strax efter att det nuvarande upproret började, och detta var en av de faktorer som ledde till president Nicolas Sarkozys beslut att engagera Frankrike i attacken mot Libyen. Enligt dessa personer drevs Sarkozys planer av följande frågor:

  1. En önskan att få en större andel av Libyens oljeproduktion
  2. Öka det franska inflytandet i Nordafrika
  3. Förbättra sin inrikespolitiska situation i Frankrike
  4. Ge den franska militären en möjlighet att åter hävda sin ställning i världen
  5. Ta itu med hans rådgivares oro över Khaddafis långsiktiga planer på att tränga undan Frankrike som den dominerande makten i det fransktalande Afrika”

Anmärkningsvärt frånvarande är alla frågor av humanitär art. Målet var att förhindra Afrikas enande och tillskansa sig mer pengar, makt och olja.

Khaddafi och Barack Obama var goda vänner, men eftersom Obama nu stod på västsidan och dessutom förvärrade situationen som USA:s president, bröt västvärlden deras vänskap, enligt vad Khaddafi själv sade om att Obama ville se honom död.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Ingen nyhet. Detta har ju varit känt i många år. Samma ”uppförande” som Bush hade mot Saddam Hussein – med den påhittade ”kärnkraftstillverkningen”. UA/CIA förnekar sig inte. Resultatet av dessa ”1åtgärder” har inneburit en massiv invandring från MENA och oskyldiga (?) västeuropéer får stå för notan.
    Så går det när hänsynslösa och ansvarslösa politiker får råda. Tony Blair ej att förglömma.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter