Hoppade av Folklistan – efter bara två veckor

Sydsvenskan rapporterar att Vellingepolitikern Håkan Wretsell hoppar av det nystartade partiet Folklistan. Den tidigare kristdemokraten var sjätte namnet på den lista till EU-valet som frontfigurerna Sara Skyttedal och Jan Emanuel Johansson presenterade så sent som 9 april i år.

Fokuserar på nystartat lokalparti

Under måndagen (22 april) – mindre än två veckor senare – meddelade Wretsell att han drar tillbaka sin kandidatur. Istället kommer han att fokusera på nystartade lokalpartiet Bättre Vellinge.

Skälet till avhoppet ska vara att ”besvärande uppgifter” framkommit om de övriga kandidaterna på listan till EU-valet. Folklistan gå till vale med en så kallad öppen lista, vilket innebär att vem som helst kan skriva upp sig som kandidat, utan någon närmre granskning.

Flera brottsdömda kandidater

Falukorvskuppen är ett av många upptåg som skapat rubriker kring det nystartade partiet Folklistan, som ställer upp i EU-valet i maj. Foto: Skärmdump (Youtube).

Bland de knappt 40 personer som anmälde sig som kandidater för folklistan den 9 april visade sig finnas flera personer som tidigare har dömts till fängelsestraff. Detta enligt SVT:s genomgång. Brotten det rör sig om är bland annat grovt rattfylleri, stöld, narkotikabrott och penningtvättsbrott.

När Sara Skyttedal och Jan Emanuel Johansson fick bemöta uppgifterna i en direktsänd Aktuellt-sändning, svarade de att detta dessvärre inte är något unikt och att demokratin är funtad sådan. Det vill säga att man får rösta på vem man vill.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

    • Stor eloge till Öberg för det arbete han utförde som kommunfullmäktige i Ludvika. Det var en ren fröjd att se hur han, med knivskarpa frågor, ställde de värdelösa och korrupta förrädarpolitikerna mot väggen. Hoppas att NMR, en vacker dag, får upprättelse för den åsiktsförföljes de har blivit utsatta för och att det låga-takets-samhälle kan förpassas till historieböckerna för gott.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter