ICA ökar vinsten igen – men lovar prissänkningar efter kritiken

ICA:s ägare har tjänat stora summor pengar på vinstutdelning de senaste åren – trots inflation. Nu kommer nyheten att ICA ökar vinsten i det första kvartalet, vilket man förklarar med att antalet kunder har ökat och att kunderna handlar mer. ICA har tidigare fått kritik för sina rekordvinster samtidigt som många svenskar kämpar med ekonomin.

Både Dagens PS och Frihetsnytt har tidigare rapporterat om ICA:s rekordvinster, där handlarna plockade ut hela 2,9 miljarder kronor under 2022. Efter mycket kritik meddelade ICA i början av året att man satsar en miljard kronor på att ”ge handlarna en möjlighet att sänka priserna”.

Nu skriver Omni att ICA ökade vinsten i det första kvartalet av 2024. Man skriver dock att vinsten beror på att fler kunde valt att återvända till butikerna:

”Det är glädjande att se att kunderna återvänder till Ica samtidigt som antalet varor i korgarna ökar igen – och det syns givetvis i ett starkare resultat”, skriver vd:n Nina Jönsson i delårsrapporten.

Lovar prissänkningar efter kritiken

Kritiken mot ICA verkar dock samtidigt ha gett resultat, då vd:n fokuserar mycket på de prissänkningar man planerar att göra. Man skriver att prissänkningarna kommer ”ske succesivt” och att det kommer leda till ”varaktigt sänkta prisnivåer” på vardagsvaror.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter