Ingen finansiering av mångfald på Floridas universitet

Återigen har den republikanske Floridaguvernören Ron DeSantis undertecknat ett lagförslag som inskränker de senaste årens gränslösa främjande av olika rättigheter för alla utom vanliga, vita amerikaner. Nu stoppar han fortsatt finansiering av mångfald, jämlikhet och inkludering på universiteten i delstaten.
Guvernör Ron DeSantis. Foto: Wikipedia/Gage Skidmore from Surprise, AZ, United States of America

Guvernör Ron DeSantis undertecknade under måndagen lagförslaget som förbjuder skattefinansierad utbildning om mångfald, jämlikhet och inkludering (DEI) samt diskussioner om ras i klassrummen i Floridas statliga högskolor, rapporterar Reuters.

Många är det som varit kritiska till utvecklingen av de vänsteridéer som eleverna tvingats delta i. DeSantis och andra konservativa kritiker hävdar att den förda skolpolitiken snarare främjar rasmotsättningar i skolorna än motverkar dem.

”DEI [programmet om mångfald, jämlikhet och inkludering] står snarare för diskriminering, utestängning och indoktrinering, och det hör inte hemma i våra offentliga institutioner.” sade DeSantis vid undertecknandet av lagförslaget på New College of Florida.

Undervisning om kön och ras ska granskas av universitetens kuratorer för att förhindra program som förvränger viktiga historiska händelser eller lär ut identitetspolitik, sade guvernören.

Han tillade att de som vill studera mångfaldsämnen bör söka sig till universitet utanför Florida.

DeSantis lade nyligen ett annat lagförslag som förbjuder undervisning om sexuell läggning och könsidentitet för barn upp till 17 års ålder. Flera har liknat DeSantis åtgärder med ett krig mot en agenda som vänstern under alltför många år tvingat in i den offentliga utbildningen i USA.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter