Intern kritik mot Ulf Kristersson

I opinionsundersökningarna syns det att väljarna lämnar Moderaterna, samtidigt som deras vallöften om sänkta skatter dröjer. Allt detta har gett upphov till en intern kritik mot Ulf Kristersson.

Riksdagsvalet ägde rum för ungefär åtta månader sedan och den nya regeringen bestående av Moderaterna (M), Liberalerna (L) och Kristdemokraterna (KD) med stöd av Sverigedemokraterna (SD) har alla sjunkit i flera av de många opinionsundersökningarna som presenterats sedan valet.

Man har inte leverarat

I valrörelsen gjorde partierna det tydligt att det var de som kunde förändra Sverige. Man menade att om man bara fick chansen att styra skulle man kunna visa hur mycket man kunde göra.

Men många av förändringarna har uteblivit. Skatten har inte sänkts, drivmedelspriserna sänktes inte med 10 kronor och kriminaliteten har inte minskat som man lovat.

– Det finns en osäkerhet nu och det bubblar i partiet. Många är stressade och undrar om skattesänkningar kommer att genomföras. Tidigare var man säkra på att det skulle ske, men nu undrar folk om vi kommer att få igenom något riktigt, riktigt stort, säger en källa inom M till Aftonbladet.

Ulf Kristersson i centrum för kritiken

När ett parti krisar är det (nästan) alltid partiledaren som får ta smällen. Det är hans ansvar att driva partiet framåt, skapa entusiasm och engagemang samt se till att partiet levererar. Rollen är jämförbar med den roll som en vd har på ett företag.

När moderaterna nu sviker i vallöften och inte kan leverera som de lovat får Ulf Kristersson bära hundhuvudet. Han är trots allt partiledare för M och statsminister för Sverige.

– Ett problem Moderaterna har är att det finns ingen entusiasm kring oss. Det finns ingen entusiasm över Moderaterna, det finns ingen entusiasm över Ulf Kristersson, säger en M-källa till Aftonbladet.

En intern källa inom Moderaterna tycker att partiet och dess partiledare Ulf Kristersson bara kommer med dåliga bortförklaringar.

– Valrörelsen handlade om att vi var partiet som verkligen kunde leverera. Nu kommer man bara med dåliga bortförklaringar, inklusive Ulf Kristersson, säger en M-källa till Aftonbladet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

 1. Kristersson har hyllat Reinfeldt . (M) kansliet har tavlor med FR . ( Yäk!)
  Ingen har gjort upp med FR:s minne och gärning.
  Det rimliga vore att alla bilder av FR städades bort och att FR uteslutits ur (M) .
  M skulle offentligen ta avstånd från FR och alla dennes kontakter.
  Att FR kunde väljas till ordf. i Sv. Fotbollsförbundet borde vara omöjligt. Lika omöjligt som att Vera Oredsson väljs till ordf. för judiska kvinnoförbundet…(ha-ha)
  Men…Sverige är inte ett normalt land…..väljarna är lika smarta som guldfiskar .
  Kristersson är medelålders–men han ger ändå ett omoget skolpojke intryck. Han kan inte sätta sig i respekt.
  Men det är underhållande att se Billström , Ulf & Co försöka hålla skenet uppe i detta med Nato.

  Ingen i hela MSM säger att om vi inte haft öppna gränser för folk utan ens ett ID -vilket öppnat för allsköns guerillagrupper …!!! så hade natostrulet aldrig hänt. –Och så förstås om man haft en regering som inte vräker förolämpningar över t.e.x Ungern.

  Eftersom jag tror att nato är ytterligare ett gigantiskt misstag är jag glad så länge det inte blir något av .

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter