Jimmie Åkesson riktar ny kritik mot EU

Under lördagen höll Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson sitt årliga vårtal på Långholmen i Stockholm. Under talet tog han upp flera ämnen såsom covid, kriget i Ukraina och den ekonomiska krisen. Han fortsatte även att rikta hård kritik mot EU och dess överstatliga ambitioner, vilket han gjort tidigare i veckan.

Jimmie Åkessons årliga vårtal på Långholmen i centrala Stockholm genomfördes under lördagen den 6 maj, en tillställning som brukar hållas varje vår, men som de senaste två åren ställts in på grund av pandemin. I sitt tal tog han upp flera ämnen som kunde kopplas till den politiska situationen i Sverige, alltifrån elkrisen, inflationen, gängkriminaliteten, efterdyningar av pandemin samt det pågående kriget i Ukraina.

I synnerhet Tidöavtalet, som ingåtts med regeringspartierna Moderaterna (M), Kristdemokraterna (KD) och Liberalerna (L), stod i fokus, där Åkesson verkade nöjd med det inflytande som Sverigedemokraterna (SD) fått åtminstone i migrationspolitiken.

Men han berörde även de slitningar som förekommit, framförallt med Liberalerna den senaste tiden, vilket Frihetsnytt tagit upp i ett nyhetssamtal med den förre riksdagsledamoten för SD, Roger Richthoff.

– Det är ett avtal som ska följas, till sista bokstaven i de delar som är konkreta. Och gör det inte det så upphör det att vara ett avtal. Det är bara helt logiskt. Då upphör grunden för att regeringen sitter där den sitter, lovade Åkesson.

Svenska folket ska bestämma vem som bor här, inte Bryssel

Han fortsatte även på det spår som gäller kritiken mot EU och att Sverige bör se över sitt medlemskap i den överstatliga unionen, vilket Frihetsnytt tog upp i det ovan nämnda nyhetssamtalet. Han hänvisade även till den nya migrationspakten inom EU, som säger sig verka för stärkta gränser och en frivillighet i fördelningen av migranter, men som i praktiken öppnar för en större tvångsfördelning.

– När det handlar om vem som ska bo i Sverige, då är det banne mig svenska folket som ska bestämma det, inte Bryssel.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter