Kan ”inte” köpa glass – har 150.000 kronor i månaden

Fyra svenska ministrar försöker ge skenet av att de också är drabbade av den ansträngda ekonomin. Hyckleriet kan inte bli mer uppenbart! Ministrarna är långt ifrån vanligt folk och har löner på 150 000 kronor.

I ett videoreportage i Expressen försöker fyra svenska ministrar ge skenet av att de också är drabbade av den ansträngda svenska ekonomin.

Flera har kritiserat politikerna för att vara hycklare och säger att videon är ”skrattretande” och ett ”hån mot de svenskar som kämpar för att få ihop vardagen”.

En minister uppbär nämligen en lön på 150 000 kronor i månaden vilket är att jämföra med medianlönen som under 2022 uppgick till 34 200 kronor. En svensk minister har alltså nästan 5 gångar så hög lön jämfört med en vanlig svensk arbetare.

Detta ”sparar” ministrarna in på

Johan Forssell, bistånds- och utrikeshandelsminister. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet
Johan Forssell. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Johan Forssell (M) Bistånds- och utrikeshandelsminister:

– Vi har sparat in en hel del på resturangbesök och sådär. Försöker laga mer mat själva. Och man kan ju ta med även om det är varmt med kylklampar och sådär så kan man liksom få med sig mat och det spar man ju både pengar på och sen får man ju visa vad man kan i köket också, det kan ju vara lärorikt, säger Forssell till Expressen.

Andreas Carlson (KD) Infrastruktur- och bostadsminister:

– Om man gillar glass vilket mina barn gör är att köpa hem lådor med glass och ha det redo istället för att gå till kiosken kan vara ett litet spartips. Och att upptäcka Sverige. Den närmsta badplatsen kanske inte är så mycket sämre än många andra man kan resa långt till. Utan bada och äta glass kan man göra förhoppningsvis även den här sommaren, säger Carlson till Expressen.

Parisa Liljestrand, kulturminister. Foto: Johannes Frandsen/Regeringskansliet
Parisa Liljestrand. Foto: Johannes Frandsen/Regeringskansliet

Parisa Liljestrand (M) Kulturminister:

– Jag har ju små, relativt små barn fortfarande och då inser man att det är precis lika mysigt att åka ut på en picknick i skogen till exempel eller grilla korv istället för att åka till något annat ställe där det kan vara mer kostsamt, säger Liljestrand till Expressen.

Pål Jonson (M) Försvarsminister:

– Jag har faktiskt inget uppenbart svar på vad jag sparar in på i detta. Jag kanske inte är så slösaktig i allmänhet men jag gör till exempel ingen utlandssemester (…) men det har mest att göra med att jag har massa arbete som jag behöver göra hemma på gården, säger Jonson till Expressen.

Andreas Carlson, Infrastruktur- och bostadsminister. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet
Andreas Carlson. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Har Carlson verkligen inte råd att äta glass?

Andreas Carlson som är infrastruktur- och bostadsminister säger i videon att han ”förhoppningsvis” kan äta glass även denna sommar. Uttalandet får det att låta som att Carlson har en mycket ansträngd ekonomi om han till och med är orolig för att hans barn inte ska få äta glass under sommaren.

Så vad har Carlson för ekonomi egentligen och vad har han jobbat med?

Mellan åren 2010-2020 var han riksdagsledamot. Lönen för en sådan ligger år 2023 på 73 000 kronor i månanden. Från 2022 till idag är han infrastruktur- och bostadsminister med en lön på 150 000 kronor i månaden. De senaste 13 åren har alltså Carlson haft en lön långt över vad en vanlig svensk arbetare kunnat drömma om.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. Vi är många som får klara sig 1 år på vad dessa figurer har i månaden.

    Johan Forssell är en M-broiler –men till hans fördel är att han har en del vettiga åsikter samt att han är något så ovanligt inom politiktopparna som att vara en heterosexuell man –gift med en helt vanlig kvinna och dessutom fått 4 barn genom helt vanligt sexliv.
    ( ni vet ju att flera har adopterade barn , ngn lever i ” vitt äktenskap” , någon i regeringen är trans , någon BI , osv…)

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter