Kanal sparkade ”fascist” – förlorade majoritet av sina tittare

En dryg vecka efter att Tucker Carlson blev avskedad från Fox News kom nu kvittot på tittarnas reaktion: Mer än hälften av tittarna bojkottar kanalen. Experter i andra massmedier låtsas fortfarande vara förbryllade över de verkliga motiven bakom kanalens schackdrag.

USA:s och kanske världens mest populäre nyhetskommentator Tucker Carlson avskedades. Följden blev att TV-kanalen förlorade 2/3 av kvällspubliken, den publik som är viktigast för kanalen och drar in i stort sett alla annonsintäkter.

Megyn Kelly har arbetat på flera TV-kanaler, men inte riktigt trivts någonstans. Nu har hon sin egen podd.

Misstag eller censur?

I förra veckan, när nyheten om Fox’s katastrofala tittarsiffror började sippra ut till allmänheten citerades TV-experten Megyn Kelly om vad som egentligen hade hänt. Hon påstod att TV-kanalen hade gjort en ”massiv felbedömning av vad tittarna vill se”.

Mot bakgrund av att USA:s kommersiella massmediakoncerner är kända för sin vetenskapliga inställning till tittarnas preferenser och noga följer deras reaktioner på programinnehållet är en ”felbedömning” i detta fall otänkbar. Megyn Kellys antagande, att en massmediakoncern av idag fattar sina beslut med ledning av vad och vem tittarna vill se, framstår enligt bedömare på sociala medier som ganska verklighetsfrämmande. En mer sannolik förklaring torde vara att besluten fattas med ledning av vad dolda makthavare vill att tittarna inte ska få se. Som Frihetsnytt rapporterat har de främsta kritikerna av Tucker Carlsons nyhetsanalyser har varit judiska organisationer och makthavare.

Vad handlar det om – egentligen?

Fox News Corporation led redan före tittarraset av en ekonomisk kris. Den utlöstes av att domaren Eric Davis tvingade bolaget betala 1,6 miljarder US-dollar till Dominion Voting Systems, ett företag med stark anknytning till Clinton Foundation och George Soros. Skälet till detta var att flera av Fox’ nyhetsuppläsare antytt att den öppet Trumphatande personalen på rösträkningsbolaget kan ha varit delaktiga i Joe Bidens häpnadsväckande valseger i presidentvalet 2020.

Vem bestämmer egentligen i USA? Detta frågade sig många efter att Georoge Soros och Hillary Clintons samarbetspartner räknat rösterna då Joe Biden blev vald till president 2020.Nu har ett TV-bolag som antytt att räknandet inte gick rätt till fått betala nära 20 miljarder kronor i skadestånd till rösträkningsbolaget. Samtidigt tyder allt på att man även tvingats avskeda den konservativa kommentator som drog in hälften av bolagets intäkter.

Globalistmedia som exempelvis Svenska Dagbladet har pekat på att ägarfamiljen Murdoch i Australien varit otålig med Tucker Carlsons politiska åsikter. Men att ett välskött bolag som Fox News, direkt efter en kraftig ekonomisk smäll skulle välja att dessutom halvera sina tittarintäkter av hänsyn till politiska känslor bland ägarens barn måste betraktas som osannolikt. Därför har spekulationerna om det verkliga motivet fortsatt.

Folkutbyte och transvestitsagor

Jewish Cronicle, världens äldsta judiska tidning, har förklarat att Tucker Carlson är en fara för judar eftersom han påtalat det pågående folkutbytet i västvärlden. Detta trots att Carlson aldrig gjort någon kopplingen mellan folkutbytespolitken och judisk aktivism för sådan politik.

ADL, den största judiska lobbyorganisationen i USA, förmodligen i världen, har rasat mot Carlson och även tagit på sig äran av att ha fått honom avskedad. Att döma av organisationens Twittermeddelande var även ADL rasande på Tucker Carlson för att han kritiserat folkutbytespolitiken.

Förutom de slentrianmässiga förolämpningarna om rasism, (som ADL är kända för att utfärda till i stort sett alla konservativa amerikaner), går organisationen till angrepp mot Tucker Carlson av ett tredje skäl: Eftersom han riktat kritik mot den nya trenden att undervisa småskolebarn i välsignelserna med könsdysfori (”drag queen story hour”).

Även Tucker Carlsons tankar kring manlighet och reproduktiv hälsa fick skarpa reaktioner. När han lade upp dokumentärfilmen ”The end of men” på Fox News hemsida togs filmen ned efter några få dagar efter påtryckningar från okänd ort.

Filmen The End of Men bedöms ha varit ett horn i sidan på de makthavare som konspirerat för att tysta Tucker Carlson. Filmen går igenom en rad faktorer och trender som drivs på av den finansiella eliten för att försvaga mannen och minska den mänskliga fortplantningen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter