Krav på danstillstånd avskaffas om 5 timmar

Kravet att man måste söka danstillstånd för att arrangera dans i offentliga miljöer avskaffas vid midnatt idag. Avskaffandet förväntas vara positivt för restaurang och nöjeslivet i Sverige. En frihetsreform säger Justitieministern.

Kan betyda mycket för nöjeslivet

Vid midnatt ikväll fredag 30 juni avskaffas kravet på danstilltånd som har varit gällande sedan 1956. En frihetsreform säger justitieministern Gunnar Strömmer.

Justitieminister Gunnar Strömmer. Foto: Regeringskansliet/ Ninni Andersson
Justitieminister Gunnar Strömmer. Foto: Regeringskansliet/ Ninni Andersson

Exempelvis tvingades marknadsgeneralen för Ockelbo marknad böta när besökare på festivalen dansade spontant. Det har varit ett reellt problem för aktörer inom restaurang och nöjesbranschen som har varit tvungna att hålla koll på vilken musik som spelas och att folk inte dansar.

Kravet att man måste söka tillstånd för att arrangera dans har fungerat som en hämsko på aktiviteter inom restaurang och nöjesbranschen. Man har inte kunnat spela dansmusik som man vill, och nu kommer man kunna göra det. Det säger DJ och festfixaren Dino Petterson till Sveriges radio.

– Det kommer att ge mer puls på många ställen. Nu kommer flera ställen att våga mer och det kommer att hända mer, det är ju underbart, säger Petterson.

Vid midnatt ikväll brakar det lös. Den här förändringen förväntas vara särskilt att vara bra för mindre ställen. Sverige har blivit lite friare.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter