Krönika – Fascismen är en vänsterideologi

I denna videokrönika går Arne Weinz igenom varför fascismen, samt dess nära släkting nationalsocialismen, är att räkna som en vänsterideologi. Han tar även upp de kopplingar som därmed finns till både socialism, marxism och sionism. En krönika som sannolikt kommer väcka debatt!

De många -ismer som uppstod under senare halvan av 1800-talet och början av 1900-talet, hade sin gemensamma källa i marxismen, som i sin tur var sprungen ur sionismen. Både kommunismens fader Karl Marx och sionismens grundare Theodor Herzl var lärjungar till filosofen Moses Hess, vilket innebär att de två ideologierna är sprungna ur samma mylla. Det säger författaren och entreprenören Arne Weinz i denna videokrönika.

Fascismen och nationalsocialismen som växte fram under åren som följde på första världskriget, var även de sprungna ur socialismen, fast med stark nationalism och (i nationalsocialismens fall) rastänkande. Trots det uppvisade båda ideologierna bland annat kollektivistiska drag som är typiska för socialism och marxism.

Under åren som följt på andra världskriget har begreppet fascism kommit att urvattnas till att omfatta allt som framförallt vänstern ogillar, oavsett om det rör sig om konservativa styren, eller ideologiskt tomma militärjuntor. Även detta reder Arne ut.

Se hela klippet ovan!

Böcker av Arne Weinz

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter