Kryptobedragare och politisk finansiär – nu döms Bankman-Fried

Sam Bankman-Fried blev känd för sin roll i den stora bedrägerihärvan kring FTX. Nu har han dömts och riskerar ett kännbart straff. Frågan är hu det kommer att påverka de politiska projekt som han har finansierat.

Under torsdagen kom nyheten att Sam Bankman-Fried, som stått åtalad för allvarliga bedrägerier, har dömts för sina brott, rapporterar Wallstreet Journal (WSJ). Målet, som WSJ kallar det största ”finansiella bedrägeriet i USA:s historia”, har väckt stor uppmärksamhet. Bankman-Fried stod anklagad för att ha stulit flera miljarder dollar från personer som investerat i kryptobörsen FTX.

Enligt WSJ kommer den slutgiltiga domen att meddelas den 28 mars 2024 och enligt Associated Press (AP) riskerar han uppemot 110 års fängelse.

Utöver sin bedrägeriverksamhet är han även ökänd som en finansiär av olika vänsterprojekt. Frihetsnytt har bland annat skrivit om hur han varit den nästa största donatorn till Demokraternas valfond i USA (den störste donatorn var den ökände aktivistmiljardären George Soros).

Det har även framkommit att han försökte muta Donald Trump från att ställa upp i presidentvalet 2020. Detta försök misslyckades.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter