Ledare: Farage visar att bankerna kan besegras

Det är stora och mäktiga motståndare som hotar våra friheter, men de är inte oövervinnerliga och kan besegras. Detta visar Nigel Farage och är något som vi bör inspireras av.

Det som händer i Storbritannien är både anmärkningsvärt, glädjande och inspirerande. Nigel Farage har gått från att vara ett offer för en, till synes, allsmäktig banks godtyckliga trakasserier, till att ha fått hela det brittiska bankväldet fullständigt på defensiven.

Vi ser hur folk flockas kring honom och den nyligen lanserade kampanjen mot att bankerna godtyckligt stänger av folks konton, på både politisk grund och för att dessa människor vill kunna fortsätta att använda kontanter. Vi ser även hur politikerna har tvingats vidta åtgärder mot bankerna. Att premiärminister Rishi Sunak, eller någon annan i hans kabinett, skulle ha varit omedveten om detta, köper jag inte för fem öre. Men att uppmärksamheten, som Farage orsakat, har tvingat politikerna att agera, det däremot, är något otroligt positivt.

Som Frihetsnytt har rapporterat flera gånger, senast idag när vi granskade BlackRocks och Vanguards kopplingar till den brittiska bankvärlden, så kan de politiskt aktivistiska företagens och bankernas agerande spåras till bland annat World Economic Forum (WEF). Det här är ett mönster som går igen, både i Storbritannien, USA och Sverige, och koordineras i regel från samma instans och aktörer.

Det innebär att när Farage nu försvagar det brittiska bankväldet, så försvagar han även finanseliten i stort. Det var likadant när bojkotten mot Bud Light drog igång, på grund av deras politiskt korrekta marknadsföring (som skedde på order av just Vanguard och BlackRock). Även där försvagades finanseliten när deras agenda, att sprida sexuell propaganda, uppmärksammades och i stort har kört ett av deras företag i botten.

Det finns två lärdomar

Det finns flera lärdomar som vi kan dra av detta, men det är i synnerhet två som jag anser är extra viktiga:

  1. Hur stora och mäktiga storbankerna, storföretagen och WEF än må vara, så är de inte oövervinnerliga, utan kan bekämpas och till och med besegras. Vi bör komma ihåg uttrycket ”ju större de är, desto hårdare faller de”.
  2. Vi är inte ensamma i våra upplevelser att få våra fri- och rättigheter inskränkta, men just uppfattningen att vi är ensamma är det som upprätthåller den negativa utvecklingen. När Farage ställde sig i täten för de som drabbats av bankernas agerande, blev det öppet för alla hur många som faktiskt delar dessa erfarenheter. För Sveriges del har vi ju motståndet mot vaccinpass under pandemin. Etablissemanget försökte sprida bilden att det var en liten minoritet som motsatte sig vaccintvånget. Men istället dök tusentals människor upp den 22 januari 2022 för att protestera. Hur många av de som deltog där kände sig ensamma i sina upplevelser?

En bra början för att kunna motverka bankerna är att vi gör som britterna och påminner oss om att vi inte är ensamma. Har du som läser detta blivit drabbad av bankernas censuriver?

Skriv gärna till Frihetsnytt och berätta om det, samt vilken bank det rörde sig om och vilken motivering de gav. Vi kan även publicera vissa berättelser, givetvis anonymiserade och eventuellt språkligt korrigerade (om behovet finns).

Vem vet, det kan vara detta som banar vägen för liknande framgångar i Sverige.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter