Liberalerna vill utöka Nato-närvaron i Sverige

De svenska politikerna har tänkt sig att Nato ska ha en militär närvaro i Sverige om det blir krig. Men nu vill Liberalerna ha en stark närvaro även i fredstid.

När politikerna lämnade in ansökan om ett svenskt medlemskap i krigsalliansen Nato, gjordes det helt utan förbehåll, både vad gäller stationering av Nato-trupper eller kärnvapen på svensk mark. Men tanken var att den militära närvaro bara skulle finnas i händelse av krig.

Men nu vill Liberalerna att Sverige ska ha permanenta Nato-baser, även när fred råder. Det säger partiledaren Johan Pehrson till Sveriges Radio Ekot. Önskemålet om den utökade militära närvaron på svensk mark finns med i det säkerhetspolitiska program, som ska klubbas igenom på partiets landsmöte under hösten.

Ekot tar dock upp att detta är kontroversiellt och att de som är kritiska till att utländska makter har trupper på svensk mark, påtalar att Sverige inte kan kontrollera vad dessa gör.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. Liberalerna är ett förfärligt parti.
    Hemvist för de mest knasiga lågliv som tänkas kan.

    Jag hoppades verkligen att (L) skulle åka ut ur riksdagen vid senaste valet , men mina förhoppningar gäckades.
    Kommer ni ihåg Ullenhag ??? Sällsynt arrogant och otrevlig , Ullenhag tilldelades ett ambassadörsjobb av regimen.

    Jodå…den politiska adeln håller ihop.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter