Lyckad föräldraprotest stoppade dragqueens på förskolor

Den politiskt korrekta trenden där män utklädda till kvinnor, så kallade dragqueens, uppträder för småbarn fortsätter. Detta uppskattas dock inte av alla föräldrar och nu har en beslutsam protest lett till att det inte blir något framträdande på dagis.

Teatersällskapet ”Bland drakar och dragqueens”, som utgörs av män utklädda till kvinnor som bland annat läser sagor för småbarn, skulle ha framträtt på två förskolor på Lidingö i Stockholm.

När föräldrarna till barnen som går på Torsviks och Hersbys förskola fick veta detta, var det flera som protesterade, rapporterar Mitt i. Frågan har varit politiskt laddad och Sverigedemokraterna har, som enda partie, tagit tydlig ställning mot detta.

Gjorde det ”frivilligt” att gå dit

För att undvika en politisk konflikt valde den borgerligt ledda kommunstyrelsen för Lidingö Stad att ställa in framträdandet i förskolorna. Istället ska den hållas i Lidingö Stadshus, där det är frivilligt om barnen ska delta. Då kan föräldrar som vill att dragqueens uppträder för barn gå dit, medan föräldrar som motsätter sig det hela inte får det påtvingat på sina barn.

– När något är polariserande är det bra med valfrihet. Då tvingar man ingen utan medborgarna får välja utifrån sin norm, vision och värdegrund, säger moderaten Christer Mohlin, utbildningsnämndens ordförande, till Mitt i.

Kritiserat fenomen – även bland dragqueens

Att män utklädda till kvinnor ska läsa sagor och uppträda för småbarn har väckt hård kritik över hela världen. Dragqueen-kulturen har starka sexuella inslag och lämpar sig inte för barn, anser många. Det har till och med förekommit exempel där dragqueens har strippat framför småbarn.

Detta har lett till protester från föräldrar, men även andra dragqueens. Frihetsnytt har skrivit om Kitty Demure, en amerikansk dragqueen, som anser att det är ”äckligt” att man ska blanda in barn.

Frihetsnytt har även tidigare intervjuat Li Sam Björk, som själv är transsexuell, om fenomenet:

– Jag blev förfärad! Jag trodde inte att det var så illa. Visst vet jag att det finns klubbar för sådana saker men de är ju för vuxna. Barn ska inte behöva exponeras för sådant. Det finns ju åldersgränser för annat och om HBTQ-rörelsen driver på att barn ska behöva se sådana saker, då är det ju rent förfärligt.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter