Li Sam Björk om HBTQ-reportaget

De framförda åsikterna är personliga och representerar personen, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.
Vi släppte nyligen ett reportage som tar upp problematiken med att barn utnyttjas och exponeras för situationer som inte är lämpliga för dem. Där lyfte vi exempel på när Drag Queens strippar och dansar sexuellt framför barn och att barn exponeras för grova sexuella uttryck under Pridetåg.
Vi bjöd in Li Sam Björk för att få hennes åsikt kring detta ämne.

du får inte kritisera RFSL
för då ställer sig aktivisterna
på tårna och skriker

Li Sam Björk
Du har tidigare medverkat i en intervju hos oss och nu senast i reportaget som släpptes. Men vill du ändå kort berätta om vem du är?

– Jag har en bakgrund som elektronikingenjör och har drivit eget företag bland annat i England. Men det som hände mig var att jag insåg att jag var född som kvinna och jag drabbades av könsdysfori. Detta gjorde att jag gick in i väggen för man klarar inte av att leva så i längden, alltså med fel kön. En psykolog i England talad om för mig att om jag ska överleva, då måste jag byta kön. Detta är såklart en process men jag kom lyckligt ur den och det enda handikappet jag har idag är min röst.

Vad var ditt första intryck när du såg vårt reportage?

– Jag blev förfärad! Jag trodde inte att det var så illa. Visst vet jag att det finns klubbar för sådana saker men de är ju för vuxna. Barn ska inte få exponeras för sådant. Det finns ju åldersgränser för annat och om HBTQ-rörelsen driver på att barn ska behöva se sådana saker, då är det ju rent förfärligt.

Varför tror du att vissa individer inom HBTQ-rörelsen vill involvera barn så aktivt?

– Man kan fråga sig, vad vill de uppnå med det här? Är det en sexuell njutning att klä av sig framför barn eller vad de nu sysslar med. Jag känner inte igen det här från mina bekanta som är homosexuella – det håller ju inte på såhär utan skulle snarare bli förfärade de också.

Hur ska man hindra att barn utsätts och exponeras för dessa saker. Kan man exempelvis reglera vad som får hända under pridetågen eller införa åldersgräns?

– Pridetåget går ju av stapeln i en offentlig miljö och då ska medverkarna uppföra sig på ett sådant sätt som inte provocerar och inte pracka på åskådarna olika sexuella uttryck. Det behövs inte. De väcker ju snarare en ovilja annars.

– Det är inte heller ok att ha en Drag Queen som läser sagor för barn och uttrycker sig sexuellt. Vi har en skolminister Lina Axelsson Kihlblom som har samma bakgrund som jag, alltså att hon har bytt kön. Hon borde ju reagera på det ni har visat mig från reportaget. Hon är ju i och för sig socialdemokrat och socialdemokratin är starkt knuten till RFSL och HBTQ-rörelsen. De säger sig vilja skydda barnen i andra situationer som från vissa privata skolor, men då ska de ju göra det i det här fallet också.

Li Sam Björk HBTQ Lina Axelsson Khilblom
Skolminister Lina Axelsson Khilblom
Foto: Wikipedia/ User:Pialeny
Många som är kritiska mot att barn involveras på detta sätt hävdar att det finns tabun kring dessa frågor. Att yttrandefriheten är begränsad och att man inte får kritisera dessa företeelser. Är det något du känner igen?

– Ja det gör jag på det viset att du inte får kritisera RFSL för då ställer sig aktivisterna på tårna och skriker åt en. Jag är ju inte accepterad där för att mitt handikapp handlar om transsexualism och transsexualism är ett bevis på att det här med genus inte fungerar. Det är vad HBTQ-rörelsen gör – de dikterar vad vi får prata om.

Vidare hävdar många kritiker att det är ett problem att deras kritik medvetet missförstås. Vi pratade med en person under arbetet med reportaget som sa att så fort man tar upp frågan om att barn inte ska behöva utsättas för detta så tolkas det som att man är emot hela HBTQ-rörelsen. Hur kan man komma runt detta problem?

– Jag tror man kan komma runt det genom relevant information. Problemet är att nå ut med den för media är inte pigga på att ta med viss information. Jag har försökt men den tas inte emot. Även inom psykiatrin har de sagt att de inte kan ta upp vissa frågeställningar för då riskerar de jobbet.

Vad har du för avslutande tips till föräldrar som vill skydda sina barn från sakerna som visades i reportaget?

– Mitt tips är att lära sig vad det egentligen handlar om och inte stoppa huvudet i sanden. Man får se efter vad HBTQ-rörelsen egentligen gör och reportaget borde vara en väckarklocka. Jag hoppas att föräldrar vill engagera sig och ta kontakt om de här frågorna. Vi har ju ett val i september och då vore det väl vettigt att lyfta frågan. Vad tycker de olika partierna egentligen?

Tack så mycket för att du berättade dessa intressanta saker för oss och för att du gav din syn på reportaget.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter