Massavhopp från Socialdemokraterna i Botkyrka

I och med den senaste tidens kaos för styret i Stockholmskommunen Botkyrka, har nu flera socialdemokratiska kommunpolitiker lämnat partiet

Nio socialdemokratiska kommunpolitiker, därbiland kommunfullmäktiges ordförande, fem ledamöter i kommunfullmäktige, samt tre ersättare, lämnar Socialdemokraterna och blir politiska vildar i Botkyrka kommun, södra Stockholm, rapporterar SVT.

Beslutet att lämna Socialdemokraterna kom efter att Centerpartiet (C) under helgen uteslöts ur kommunstyret, bestående av Socialdemokraterna, Liberalerna, Miljöpartiet och Kristdemokraterna. Uteslutningen skedde eftersom C varit drivande i att stänga flera fritidsgårdar, eftersom gängkriminella personer vistades där. De nyblivna politiska vildarna uttrycker sitt stöd för C och anser att C:s representanter var de enda som verkligen stod upp i frågan.

”Vi är och förblir socialdemokrater, men kan inte längre vara en del av den dysfunktionella lokala partiorganisationen som präglas av vänskapskorruption”, skriver de avhoppade politikerna i ett öppet brev.

I valet 2022 fick Socialdemokraterna 24 mandat i Botkyrka kommunfullmäktige.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Sosseriet är en maffia.

    Politikeradeln som försörjs genom skattebetalarna. Inte som förr av medlemsavgifter.

    Att det går att försörja sig själva bevisas inte minst av ”Gröna slipsens vänner ” som motarbetas av hela samhället på alla upptänkliga sätt , medlemmarna förföljs och föreningen jagas av ständiga krav på uppgifter från Skatteverket.
    Man har inga konton allt stängt –men man hittar sätt att hålla ut.

    Jag avstår från åsikter om möjligheterna att blåsa liv i NS -men jag beundrar deras offervilja.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter