Minuspriser på el under natten

Tack vare vädret får svenskarna minuspriser på el. Men det slutar inte där, billiga priser väntar under hela veckan.

Natten till onsdag mellan 01:00-06:00 kommer hela landet få minuspriser rapporterar Aftonbladet. Anledningen till detta är enligt experter att det kommer vara extremt blåsigt, något som anses ovanligt vid denna tid på året. En annan sak som bidrar till de låga priserna är en minskad förbrukning på grund av varmt väder.

– Det ska blåsa väldigt mycket, vilket är ovanligt vid den här tiden på året. Just i morgon är det också nationaldag i Norge, så då är de lediga, och det påverkar också den nordiska förbrukningen, säger Bixias elprisanalytikern, Johan Sigvardsson till Aftonbladet.

På onsdagsmorgonen kommer elpriset överlag vara billigare. Det billigaste elpriset får boende i elprisområde 1 och 2 i norra Sverige ta del där det räknas bli ett spotpris på 0,4 öre per kilowattimme.

Kristi Himmelfärd som är en röd dag infaller på torsdag vilket för de flesta svenskar innebär att fredagen blir en klämdag. Även detta bidrar till att hålla ner priserna.

– Snön smälter på grund av de mildare temperaturerna, och allt vatten går inte att magasinera. Vattenkraftsproducenterna måste då producera i större omfattning och då blir det mer el av vattenkraft, säger Johan Sigvardsson.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter