Mitt deltagande på Svenska Bokmässan i Stockholm

Den 20 augusti deltog jag på Svenska Bok och Mediemässan för andra gången. Mässan hade besökare inte bara från Stockholm, utan även från andra delar av Sverige. Jag själv bor på Hitra i Norge (ca 150 km från Trondheim), kanske är jag en av dem hade rest längst. Innan mässan hade jag besökt min familj på Isle of Man och ankom till Stockholm på fredag kväll. Jag övernattade på ett hotell i Märsta. På lördag morgon gick jag de två kilometrarna från hotellet till Märsta station och det regnade hela tiden. Eftersom jag hade tappat bort mitt bankkort så blev jag tvungen att först åka till Stockholm C för att växla pengar, för att därefter fortsätta till mässan.

Svenska Bok och Mediamässan hade förbättrats. Antalet besökare var märkbart fler. Precis som innan fanns en bred variation av utställare och paneldiskussioner. Nytt förr denna gång var debatter mellan två personer som hade helt olika åsikter inom ett ämne. Ett exempel var Lars Bern, teknologie doktor och känd från Swebb tv som debatterade med Alfred West klimataktivist från Extinction rebellion.

Jag själv tror inte på klimathysterin, så jag är således på Lars Berns linje, men i yttrandefrihetens namn såg jag det som mycket positivt att även Alfred West deltog på Bokmässan. I en äkta demokrati måste det vara möjligt att personer med vitt skilda åsikter kan mötas och debattera. I mainstream-media presenteras ”klimatkrisen” på ett vinklat och ensidigt sätt. Debatter där bägge sidor får delta förekommer knappast.

Jag själv deltog i paneldiskussion om NATO. I panelen deltog även Roger Richthoff (Riksdagsledamot), Jeff Ahl (f.d Riksdagsledamot), Ulf Sandmark (Civilekonom samt Johan Lindblad (politisk rådgivare). Det var mycket roligt och givande att vara med i paneldiskussionen och jag tror även att publiken uppskattade det. Jag är ingen kändis, varken som politiker, journalist, alternativmediaprofil, influerare eller något liknande, men det känns positivt att kunna bidra till yttrandefrihet och samhällsdebatt.

Flera partier och alternativmedier var närvarande på mässan. På sätt och viss kan jag förstå att en del tycker vi har lite väl många småpartier och alternativmedier, jag ser dock detta som ett tecken på stort samhällsengagemang.

Det bästa med Svenska Bok och Mediamässan är att man träffar många intressanta personer och att man får se saker och ting från ett helt annat perspektiv än i Mainstream-media. Jag ser redan fram till nästa gång som Svenska Bok och Mediamässan arrangeras och hoppas att jag även då kan bidra med min insats.

Oscar Overgaard

Jurist och norsk medborgare

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

00:20:21
00:26:21

Ulf Ström: Det går att göra en Swexit!

00:18:54
00:09:54
0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter