MUF uppfyller ej ”demokrativillkor” – får ändå miljonbidrag

Moderata ungdomsförbundet (MUF) har granskats efter att otillåten valpåverkan förekommit inom ungdomsförbundet. Trots att granskningen kom fram till att MUF inte uppfyller ”demokrativillkoret”, får de behålla det omfattande bidraget.

Tidigare i år avslöjade TV4 att MUF:s ordförande, Douglas Thor, hade försökt påverka valet av distriktsordförande i Jämtland. Efter avslöjandet beslutade Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) att stoppa förbundets statsbidrag på 2,7 miljoner kronor.

Frihetsnytt rapporterade om den otillåtna valpåverkan i slutet av juni tidigare i år. Då uttalade sig den tidigare vd:n för Scania, Leif Östling, om saken och konstaterade att ”detta måste granskas”.

Leif Östling, 2012. Foto: Wikipedia/ Vogler
Leif Östling, 2012. Foto: Wikipedia/ Vogler

MUCF utredde händelsen och kom fram till att ungdomsförbundet inte uppfyllde demokrativillkoret. Trots detta meddelar nu MUCF att MUF får tillbaka de 2,7 miljoner kronor som tidigare dragits tillbaka. Enligt uppgift skall beslutet ha grundat sig på en handlingsplan som ungdomsförbundet tagit fram.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter