Nationalistpolitiker attackeras oprovocerat kort innan valet

Uppdaterad 2023-11-22
Inför det nederländska parlamentsvalet spås en nationalistisk globalistkritiker nå stora framgångar. Nu sprids en film som visar hur han attackeras oprovocerat av en extremist.

Onsdagen den 22 november hålls det omval i Nederländerna, efter att den bondefientliga regeringen under Mark Rutte kollapsat i somras. Ett parti som många tror kommer att göra ett bra val är Forum för Demokrati (Forum voor Democratie, FvD), som vann två platser i parlamentet i valet 2016. Nu tror bedömare att partiet kommer att vinna fyra till fem säten, rapporterar Reuters.

Partiledaren, Thierry Baudet, har blivit känd som en uttalad kritiker av globalism och World Economic Forum (WEF). Han har bland annat förklarat att regeringens hårda politik mot landets bönder handlar om att få dessa att sälja sin mark. Därefter tänker staten köpa upp marken för att bygga boenden åt migranter, vilket Frihetsnytt har rapporterat om.

Oprovocerad attack

Baudets politik har därför skaffat honom fiender bland de aktörer som vill att Nederländerna ska fortsätta med denna utveckling. Under måndagen publicerades ett klipp som visar hur Baudet blir oprovocerat attackerad av en man på en bar.

Baudet, som precis poserat för ett fotografi med en sympatisör, får plötsligt en flaska slagen i huvudet. Man kan därefter se hur gärningsmannen höjer flaskan igen för att hugga, som om han hade hållit i en kniv. Längre än så kommer han inte eftersom Baudets ena livvakt kastar sig över honom och tvingar upp flaskan i ansiktet på honom.

Det finns även en film som visar hur gärningsmannen grips och släpas ut ur baren.

Det är i nuläget inte känt varför Baudet attackerades. Men attacken ska enligt ett inlägg på X ha hyllats av en liten grupp vänsterextremister, som samlats utanför stationen där gärningsmannen hålls.

FvD skriver på X att Baudet behövt genomgå traumakirurgi och att han blev slagen i både bakhuvudet och på kanten av tinningen vid ögat. På grund av hans hälsotillstånd blev partiet tvunget att ställa in ett evenemang i Zwolle under måndagskvällen.

Det framkommer inte hur hans hälsotillstånd är i nuläget.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter