Nerver av stå(h)l gav VM-guld

Enligt somliga stod han för kanske en av de största svenska friidrottsprestationerna någonsin. När det gällde som mest klev Daniel Ståhl fram och fick till ett superkast i den sista omgången. Ett kast som säkrade honom VM-guldet.

Dramatisk final

Diskusfinalen i Budapest blev minst sagt både dramatiskt och spännande. I näst sista omgången lyckades slovenen Kristjan Ceh ta över ledningen från Daniel Ståhl när han slog till med ett kast på över 70 meter. Pressen låg på Ståhl som klev fram och visade att han verkligen hade nerver av stå(h)l.

I ett pressat läge som detta är det lätt att börja darra, särskilt när konkurrenten precis har kastat iväg diskusen över 70 meter under vindstilla förhållanden, något som är allt annat än optimalt i kastgrenar.

Ståhlmannen avgjorde

Just då klev han in och levererade ett superkast på 71,46 meter som bara är några få decimeter från personbästat 71,86. Dock var det hans bästa kast i hans idrottskarriärs mest pressade läge enligt SVT:s expert Alhaji Jeng.

– ”Att göra det på det här sättet också, det seglar upp som en av de största svenska friidrottsprestationerna någonsin.”

VM-guldet var även Sveriges första i dessa världsmästerskap och den andra medaljen totalt. Den första togs av Perseus Karlström (silver) i herrarnas gång (20 km) under lördagen.KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter